Flate batterier er den hyppigste årsaken til bilberging. Når temperaturen synker reduseres også bilbatteriets effekt dramatisk. I tillegg er motoren tyngre å starte i kaldt vær. Et redusert batteri skal altså gjøre en mye tyngre jobb enn på sommeren. Resultatet er gjerne at batteriet streiker eller takker helt for seg. Da står du der med en bil som ikke vil starte.

- Bileierne kan gjøre mye selv for å forberede bilen på kulde. Det meste er enkle grep som de aller fleste klarer å utføre selv, forteller Engebretsen. 

Toppladet batteri er redningen

Et godt råd er alltid å ha fulladet batteri. Batteriet har lettere for å få selvutlading når det ikke er toppladet. Når kuldegradene er mange eller når fokksnøen kommer seg inn i motorrommet og legger seg over batteriet, kan batteriet tømmes. En vedlikeholdslader er ikke kostbar, og den er enkel å bruke. 

Noe annet som er lurt er å sjekke er at batteripolene er rene. Finnes det mye irr og skitt på polene gir det større selvutlading og hindrer kontakt med batteriet. Irr fjerner du med lunkent såpevann og myk børste. Skyll deretter med rent vann