Alt for mange kjører med fronten inn når de skal parkere, fordi det føles lettvint og fordi de kommer lettere til i bagasjerommet når de skal hjem igjen. Ikke la deg friste til det som framstår som lettvint.

– Rygg inn, det gir mye bedre oversikt når du skal ut igjen, og du unngår ulykker, oppfordrer Marlene Engan Aasen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Førjulstiden er nemlig tiden for småbulking og skrekken er jo at det skal skje en ulykke midt i stresset. Derfor er det tryggest å bruke litt tid på å rygge inn på den ledige parkeringsplassen, mens barna fortsatt sitter i bilen.

– Parkerer du med fronten inn, får du en uoversiktlig og kanskje farlig jobb med å rygge ut igjen, sier Engan Aasen. – Det er forståelig at mange tenker praktisk ved at bagasjerommet skal være mer tilgjengelig, men det er mye mer oversiktlig å kjøre forsiktig ut med fronten først når du skal hjem igjen, legger hun til.

Når du parkerer - tenk heller at det skal være litt plass igjen bak bilen, slik at du enkelt får inn posene med julegavene i bagasjerommet når du er ferdig med å handle.