Vi følger situasjonen løpene, og har derfor laget en artikkel om hvordan koronaviruset påvirker deg som trafikant. Den er basert på informasjon gitt av myndighetene: Her er de nye korona-reglene du må vite om.

Den siste tiden har vært både tung og ensom for svært mange landet rundt, og som mer enn noen gang har kjent på et behov for samvær, trøst og håp. Det ble en kjærkommen anledning til da det ble avholdt en drive-in gudstjeneste på NAF-banen i Skien! 

Hele 233 biler fylte øvingsbanen, og viste at det virkelig er behov for tiltak som dette. 

Arvid_Jensen_baneleder_Skien.jpg

FORNØYD: Baneleder Arvid Jensen gjorde om NAF Øvingsbane i Skien til en drive-in gudstjeneste.

Flere ledige baner 

Baneleder Arvid Jensen var strålende fornøyd. 

– Vi har 26 øvingsbaner i hele landet, så det er veldig fint at NAF kan ta et samfunnsansvar og låne ut banene våre til gudstjenester for eksempel. Banene er store, og ledige, så det er bare fantasien som setter grenser for hva vi kan gjøre, forklarer han. 

Tok initiativ 

Det var sokneprest Øystein Aronsen som først fikk idéen til en drive-in gudstjeneste. Han kontaktet Jensen og fikk umiddelbart positivt svar. 

– NAF har vært positive og hjelpsomme siden dag én. Det har vært en fryd å jobbe med øvingsbanen her i Skien, forteller Aronsen rett før han skal på scenen. 

– Vi hadde kjørt en liten test forrige helg, og tilbakemeldingene var utelukkende positive. Folk satt i bilene sine og sang av full hals, og alle fortalte oss at de følte på et sterkt fellesskap, selv om man satt isolert i hver sin bil. Det er dette folk trenger nå, legger Aronsen til. 

Live på radio 

Gudstjenesten startet rett etter klokken 19, uten altfor store tekniske problemer. På grunn av fare for smitte ble alle bileierne bedt om å holde dører og vinduer lukket. 

– Hele gudstjenesten vises på storskjerm, men alle som er her må høre gudstjenesten på radio. Vi sender på en egen frekvens, så vi slipper at folk må ut av bilene, forteller Jensen. 

Tuter for NAF 

Etter at gudstjenesten var ferdig ble det oppfordret til å tute for å takke NAF. 233 bilhorn samtidig kunne nok høres godt helt ned til Skien sentrum. 

– Vi er veldig glade for at dette gikk så fint. Faktisk helt smertefritt. Jeg håper på at vi kan fortsette å bruke banene våre til både gudstjenester og andre ting i tiden fremover, avslutter baneleder Jensen.