Salget av elbiler går så det suser. Med det kommer også debatten om hvor lenge elbilene skal ha fordeler som avgiftsfritak og rett til å kjøre i kollektivfelt

Målet med kampanjen er at NAF vil vite hva folket mener om elbil. Dette vil også avlive en del myter om elbilen, samtidig som NAF vil gi gode forbrukerråd for de som vurderer en elektrisk bil.

Noen kilometer på E18 kan ikke styre debatten

Nylig kom tellingene til Statens vegvesen over hvor mange elbiler det er i kollektivfeltet mellom Blommenholm og Høvik på E18 i rushtiden. Debatten om elbilene må ut av kollektivfeltet startet umiddelbart, men heldigvis er mange enige med NAF om at det er for tidlig. Kapasiteten i kollektivfeltet er fortsatt veldig god, og det er påkjøringsrampene som er problemet på denne strekningen og ikke elbilene.

- Vi må ikke la noen få kilometer i Oslo og Bærum styre debatten for hele landet. Elbilsalget vokser nå mest i distriktene. Det er ikke et Oslo Vest-fenomen, sier Sagedal. – Elbilfordelene er viktige i flere år fremover. Vi må ikke trekke ut kontakten nå, fortsetter hun og viser til Klimaforliket som alle partiene på Stortinget stiller seg bak.

Vinn en Nissan LEAF!

Gjennom en internettbasert undersøkelse vil NAF kartlegge hva folket mener om flere relevante elbil-temaer. Hvilke fordeler er viktigst? Hva hindrer deg i å kjøpe elbil? Dekker elbilen ditt behov i hverdagen? Dette er noen av spørsmålene vi søker svar på. Alle som deltar i undersøkelsen er med i konkurransen om å vinne en Nissan LEAF til odel og eie!