Da TV2s reportere slet med å finne veien under dekning av Tour de France, spurte de tilfeldigvis bonden Francis Hérail om hjelp. Til deres store overraskelse viste det seg at han snakket norsk. Det at han hadde lært språket på den utradisjonelle måten, fikk mange i NAF til å smile.

– Noe liknende har vi aldri hørt om før. Det blir litt som om vi skulle lært fransk av å lese Michelin-guiden, humrer Nils Sødal, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

TV2 sin reportasje avslørte at utgaven Francis hadde av veiboka var litt gammel og utdatert. Derfor tok NAF kontakt med Francis’ sønn Olivier Hérail, som bor i Norge, for å få tak i farens adresse slik at vi kunne sende nyeste utgave. Årsaken til "omveien" via sønnen er at Francis Hérail selv hverken telefon eller internett.

I tillegg til veiboka sendte NAF boka «Utenfor allfarvei», som er en guide til flotte spise- og overnattingssteder i Norge.

Bøkene ble sendt sammen med en liten hilsen fra NAF som på norsk lød som følger:

Kjære Francis,

Vi så på TV 2 at du hadde lært deg norsk ved å lese NAF Veibok. Det synes vi er veldig gøy!

Veiboken din er jo litt gammel, fra 2004. Derfor sender vi deg nå en ny veibok! Vi tok også med boken «Utenfor allfarvei», som er en guide til fine steder å spise og bo i Norge.

Vi håper veiboken og «Utenfor allfarvei» vil hjelpe deg videre med å lære norsk, og at du kan komme til Norge for å oppleve alle de flotte stedene.

Håper du har en fin sommer! Hilsen fra alle oss i NAF