NAF tok nylig til veien sammen med Fortum Charge and Drive på Ladetour 2018 for å sette elbilen på kartet og infrastrukturen på prøve.  

Elbilsalget øker over hele landet, og mange er nysgjerrige på hvordan elbilen fungerer, og om den kan erstatte en bensin- og dieselbil. NAF ønsket å ta til veien for å snakke med elbilister om deres erfaringer, samt møte nysgjerrige medlemmer langs ruta.   

Det var andre gang at Fortum inviterte til langtur med elbil. Denne gang var NAF med som medarrangør, og stilte med NAF veihjelpsbil med nødlader langs hele turen. Lokale bergere stilte med flakbiler på ladestoppene langs ruten.   

–  Vi ønsket å vise at man som NAF-medlem får veihjelp uansett hvilken type bil du kjører.  Nettverket av hurtigladere er blitt veldig bra, og med NAF i bakhånd er det ingen grunn til rekkeviddeangst, forteller Monica Godø, prosjekteier i NAF elbilteam. 

Nybegynnere og veteraner 

Nærmere 70 deltakere hadde meldt seg på turen. Flere var rykende ferske elbilister som ville bli bedre kjent med bilen sin, mens andre var godt vante veteraner.  Elbilene som var med viste spennet i modellene som er tilgjengelig i Norge, fra 10 mils rekkevidde til 50.   

Kun en deltaker feilberegnet rekkevidden over Rondane, men NAF var raskt på stedet med portabel nødlader og ga nok strøm til å komme seg til neste ladestasjon.  

Nysgjerrig på elbil?

Få gode tips og råd på våre elbilsider