Familien fra Østvold trodde snøværet var flere uker unna da de pakket bilen og la til fjells på høstferie i fjor. Værmeldingen var nøye sjekket, og ingenting tydet på at dekkene måtte skiftes på lang tid.

Lite visste den lille småbarnsfamilien at værgudene hadde en ubehagelig overraskelse i vente ...

Overrasket

- Vi ble overrasket av snøvær til fjells på Trysil, som ikke var annonsert i værmeldingen før avreise. Vi forsøkte å kjøre, men kjente fort at det ville gå utfor veien i en bitteliten helning, forteller Majvi.

- Vi er alltid på hytta i Bittermarka i høstferien, og har aldri hatt snø før. Det var meldt snøvær kun på søndag, da kom det bare noen snøfnugg. Men natt til tirsdag hadde det snødd 10-15 centimeter ...

Livredd

Med hjertet i halsen prøvde den lille familien sakte, men sikkert forholdene med sommerdekk, men fant raskt ut at det var nytteløst, og gjorde det eneste fornuftige.

- Vi tok en prøvebrems da nedoverbakkene begynte, skled 15 m rett over til andre siden av veien og da var greit å nekte å kjøre en eneste meter mer, forteller 42-åringen.

Les mer om: Gjør klar bilen for mørke kvelder med vått og sleipt føre.

Kjør trygt og spar penger som NAF-medlem

Få hjelp av NAFs team av bilbergere, advokater og bileksperter du også!

Få mer informasjon

Fra skrekk til moro for hele familien

Da var et medlemskap med veihjelp gull verdt.

- Vi ringte NAF, og fikk hjelp allerede etter en time. Vi ble møtt av en utrolig hyggelig sjåfør som lot kidsa sitte på med den store bilen til vill jubel, forteller Majvi.

Den beste investeringen

Hun er ikke i tvil om at medlemskapsprisen er en liten pris å betale for å vite at familien er trygg på veien.

- NAF er den beste investeringen man kan ha, og med flinke og hyggelige redningsfolk blir det terningkast 6! forteller en storfornøyd Majvi!

 Les også: NAF Veihjelp - bilberging uansett årsak