Det sier NAFs kommunikasjonssjef Camilla Ryste til VG. Hun forlanger tydeligere tale fra statsministeren. 

NAF er en interesseorganisasjon som kjemper for en trygg, rimelig og effektiv hverdagsreise for medlemmene våre. Høyere avgifter på biler, og dermed dyrere biler, vil gjøre det vanskeligere for mange å kjøpe seg en nyere, tryggere og renere bil.  

Bakgrunnen for medieutspillet er at statsminister Erna Solberg har sagt til VG at «…vi skal ha et mer bærekraftig bilavgiftssystem; det betyr at det kommer til å være betydelig avstand mellom elbiler og fossile biler også i fremtiden; altså en betydelig gevinst for dem som kjører elbiler.» 

Camilla_på_Debatten.png

DU SÅ HENNE PÅ NRK: Camilla Ryste kjempet for alle norske bilisters sak da hun ble invitert til å delta på NRKs "Debatten". Se klippet i lenken lenger ned i saken. Foto: faksimile fra NRK TV.

Alle biler blir dyrere

NAF frykter at «bærekraftig» betyr å øke statens inntekter.  

– Vi tror dette egentlig betyr at alle biler blir dyrere; at elbilene får moms, og at avgiftene på alle bensin- og dieselbiler kommer til å stige minst like mye, for å opprettholde prisforskjellen, sier Ryste til VG. 

Ryste mener at Erna Solberg må slutte å tåkelegge om elbilfordeler 

– Statsministeren forteller ikke hvilke konkrete endringer det hun kaller et mer bærekraftig avgiftssystem betyr. Her må hun være mer presis og konkret, sånn at vi kan forstå hva hun mener. Dette framstår som en tåkelegging av endringer i bilpolitikken til Høyre, sier Ryste. 

Les mer på VG.no her

– Politikerne i Oslo svinger pisken. Dette er ikke måten å få folk med seg.   

Se NAFs Camilla Ryste i Debatten på NRK om elbilfordeler og innstrammingene i Oslo her