- NAF har kontaktet Mitsubishi i Norge for å få klarhet i om jukset gjelder biler solgt i Norge. Hvis vi har medlemmer som er rammet, forventer vi at Mitsubishi sørger for at dette ryddes skikkelig opp i, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF.

Så langt er omfanget av saken at 600 000 biler av merkene Mitsubishi og Nissan som har jukset seg til lavere utslipp og drivstofforbruk. Om dette gjelder biler solgt i Norge er altså fremdeles uklart.

- Vi har tatt en første kontakt med Mitsubishi her til lands der vi stiller en rekke spørsmål så som hvilke modeller det gjelder, om de er solgt i Norge og hva den norske importøren vil gjøre, sier Sagedal. – Håpet er at vi får en god dialog slik at våre medlemmer og andre forbrukere får riktig informasjon og god oppfølging, fortsetter hun.

Ny test neste år

De to omfattende avsløringene om juks som har kommet det siste året, viser hvor viktig det er at myndighetene ikke stoler blindt på den informasjonen bilprodusentene oppgir. Derfor er det bra at det fra neste år kommer en bedre syklustest i Europa.

- Den nye testen vil gi et mer realistisk bilde av drivstofforbruk og utslipp. Bedre tester er avgjørende for å vinne forbrukernes tillit, avslutter Inger Elisabeth Sagedal.