Et eksempel på hva NAF-medlemskapet betyr er fra en sak der et medlem kjøpte en brukt VW Polo. Da bilen var fire år gammel begynte lakken å flasse av. Det viste seg at bilen hadde vært kondemnert i 2012. NAF-medlemmet reklamerte, men vant ikke frem. Da ble NAF involvert og vi pekte på at kondemnering er en betydelig mangel og kjøpet da må heves. Det endte med at forhandleren tok tilbake bilen, og NAF-medlemmet fikk tilbake kjøpesummen på 149 000 kroner.

Økning i saker for våre jurister og tekniske eksperter

Denne saken er ikke unik. Det er ikke bare enkelt å kjøpe, eie eller selge en bil. I fjor var det 28 000 som fikk juridisk eller teknisk rådgivning fra NAF.  Kundesenteret vårt håndterer mye av rådgivningen, men de som trenger ytterligere hjelp blir satt videre til våre advokater og tekniske rådgivere.

I fjor ble 2600 saker håndtert av disse. De siste tre årene har det vært en økning av saker på 35 prosent. Det betyr at stadig flere medlemmer bruker denne gode medlemsfordelen. Det er vi glade for!

De vanligste sakene gjelder:

  • Kjøp og salg av bil (halvparten gjelder dette).
  • Forsikring og erstatning.
  • Klager på verkstedtjenester.

Et annet eksempel er fra et medlem som kjøpte en nesten ny BMW. Like etter kjøpet ble det oppdaget noen småskader som ble reparert og dekket av selgeren. Bare noen måneder senere kommer det opp feilmeldinger som viser seg å være fra lekkasjeskader i bilen. Reklamasjonen blir avslått. NAF tok saken videre og medlemmet fikk erstatning for sine reparasjonskostnader på nesten 50 000 kroner.

80 000 bilberginger

Det passer alltid dårlig at bilen stopper langs veien eller at du ikke får start på bilen. I fjor fikk 80 000 medlemmer bilberging av oss.

De tre vanligste årsakene er:

  • Startvansker/tomt batteri
  • Motorstopp
  • Punktering

Markant interesseorganisasjon

Du som medlem gjør oss til Norges største interesse- og forbrukerorganisasjon. Det gir oss tyngde til å påvirke. I 2015 har NAF satt solid spor etter seg i to viktige politiske saker.

Bilavgiftene som nå gjelder er tilnærmet lik NAFs modell. I mai 2015 ble de fire samarbeidspartiene Høyre, FrP, KrF og Venstre, enige om en bilavgiftspakke. Etter litt om og men i forbindelse med statsbudsjettet i fjor høst ble denne bilavgiftspakken tatt inn i statsbudsjettet. Dette betyr at fra nå så blir nye mer miljøvennlige og trafikksikre biler billigere.

NAF har lagd en modell for effektiv utbygging og finansiering av veibygging. Rapporten vår ble lagt frem i januar 2014. I 2015 kom endelig et eget veiselskap på plass. Selskapet som heter «Nye veier» vil føre til mer effektiv utbygging. Det som ikke er helt på plass er finansieringsløsningen. Derfor skal vi stå på for at det kommer en god løsning på dette også.

Din sak er vår sak

I tillegg til dette har våre NAF-sentre utført EU-kontroller og NAF-tester, 473 000 henvendelser på telefon har blitt besvart og forsikringer har blitt solgt. Det at du er medlem i NAF gir oss mulighetene til både å gi dere gode medlemstilbud, påvirke politikerne og kjempe for forbrukernes rettigheter. Din sak er vår sak.