- Jeg gleder meg som en unge til å kjøre den nye elbilen! sa en strålende fornøyd Robert Olsen (38) under overrekkelsen denne uka. Han har sittet timesvis på nettet for å lære så mye som mulig om elbil etter at han fikk den gledelige nyheten.

Vinnerlykken slo til!

Olsen deltok i elbilundersøkelsen NAF arrangerte tidligere i høst. Premien var altså en Nissan LEAF til odel og eie, og selvom sjansene for å vinne ikke er så store, slo vinnerlykken til for bergenseren.

Nissan LEAF er forøvrig den mest solgte bilen i Bergen og Robert Olsen er også svært fornøyd med at det er en elbil han nå skal kjøre rundt med i.

Fortalte på skolen

Barna har forlengst fortalt om elbilen på skolen. Og Robert må nok kjempe litt med samboeren Ingrid om hvem som skal kjøre vinnerbilen.

– Jeg kjører jo mest rundt med barna, så det er jo egentlig jeg som bør ha bilen! sier hun.

De har uansett fått et miljøvennlig og moderne tilskudd til familiens transportutfordringer.

51.000 svarte på undersøkelsen

Målet med NAFs store elbilundersøkelse var at NAF ville vite hva det norske folk mener om elbil.

51.000 svarte og resultatet viser at nordmenn tar bølgen for elbilene. Hele 80 prosent av oss er faktisk positive til elbilen, og Hordaland er det fylket i Norge der flest vurderer å kjøpe elbilen neste gang de skal skifte bil.

Hordaland har nå 6037 elbiler. Det er Akershus som har flest elbiler med 8314 og på landsbasis er det nå hele 39167. (pr. oktober 2014).

Tok fri fra jobben

Robert Olsen ordnet seg fri fra jobben etter å ha mottatt sin nye bil. Han skulle nemlig cruise elektrisk rundt i Bergen og gjøre unna julegavehandelen.