Rekordmange deltok på NAFs sykkelopplæring Sikker på sykkel i år - 40.339 barn fra hele landet. Av disse deltok 51 på landsfinalen i Sikker på sykkel på Dal i Eidsvoll 9.juni, og fire gikk videre til Europafinalen.

- Sikker på sykkel er et viktig tiltak for å lære barn en teknisk forståelse av sykling. Gjennom at de får god kontroll på sykkelen, blir de tryggere i trafikken, sier Kjell Jarslett, rådgiver i trafikksikkerhet i NAF.

Benjamin Eiken (fra venstre), Eirik Rokke, Emilie Hågensen og Hedda Olsen ble de fire beste i Sikker på sykkel under landsfinalen i 2018.

Arrangeres hvert år

Hvert år arrangerer NAF sikker på sykkel, for alle elever mellom 10 og 12 år. Alle skolene i landet oppfordres til å melde seg på. Det avholdes lokale prøver på skolene, distriktsfinaler og deretter landsfinale. De to beste guttene og de to beste jentene fra landsfinalen kommer videre til Europafinalen som i år er i Budapest.

Barna måtte gjennom tolv tekniske øvelser, i tillegg til teoriprøve.

- Det er en rekke elementer deltakerne må være gode på, de må ha øvd på balanse, fritt blikk og kunne litt teori, fortsetter Jarslett.

Benjamin Eiken, Hedda Olsen, Eirik Rokke og Emilie Hågensen representerer NAF og Norge i den europeiske sykkelfinalen den 6. til 9. september i år.

Viktig tiltak

For å nå nullvekstmålet om null drepte i trafikken må barn sykle mer og ikke minst bli trygge trafikanter. Sikker på sykkel er en tidlig innsats for trafikksikkerhet blant ungdom. Dette er en del av NAFs sykkelopplæring, og siden 2003 har over 310.000 barn deltatt i Sikker på sykkel.