I flere år har rimelige kinesiske dekk skuffet stort i våre tester. Kinesiske Landsail ypper seg nå mot de etablerte bestselgerne. Det er ett av to kinesiske dekk i årets test og har mange gode egenskaper. Derfor kan det være et godt valg for mange. Dekket fra Hercules bør man derimot holde seg unna.

Utfordrer de store dekkprodusentene

- Resultatene viser at dekkprodusentene i India og Kina mener alvor. De store produsentene har nå fått reelle konkurrenter fra nytt hold, sier Rune Korsvoll, redaksjonssjef i NAFs magasin Motor og mangeårig dekktester.

Premiumdekkene fra Continental, Nokian, Pirelli og Michelin har vært nærmest enerådende i toppen av våre dekktester frem til nå. Selv om konkurransen øker, hevder de store seg fremdeles i toppen. Vinnerdekket er Continental Contipremiumcontact5, mens Nokian Hakka Blue og Pirelli Cinturato P7 deler andreplassen med indiske Apollo Alnac 4G.

Avgjørende med gode sommerdekk

Det er avgjørende å ha gode sommerdekk. Dårlige sommerdekk viser ikke sitt sanne ansikt før de er midt oppe i en kritisk situasjon. Da kan lang bremsestrekning eller vannplaning få dramatiske følger.

- For å finne dekk som passer for deg og de forhold du kjører på, er det viktig å gå inn i deltestene, råder NAFs erfarne dekktester Rune Korsvoll.

  • Hele dekktesten kan leses i NAFs magasin Motor