– Mange nye Tesla-eiere skal ut på glatte vinterveier for første gang. De bør absolutt trå forsiktig på gasspedalen til de blir kjent med bilen. På glatt vinterføre anbefaler jeg piggdekk på en Tesla, sier Rune Korsvoll, en av Norges mest erfarne biltestere.

Anbefaler Tesla å utstyre bilen med en vinterknapp for halv effekt

En Tesla har mye kraft. Hvis man er litt for hard på gassen på vinterføre, oppstår det uforvarende hjulspinn og sladder som kan få katastrofale følger på en vanlig landevei. NAF anbefaler Tesla å lage software som utstyrer bilen med en knapp for vinterkjøring som kutter halvparten av effekten.

- Mange Tesla-eiere har gått fra en tradisjonell bil med langt lavere effekt, forhjulsdrift og lavere vekt. Denne overgangen er stor på utfordrende norsk vinterføre. En egen vinterknapp vil være et godt hjelpemiddel, mener Korsvoll.

Ikke skru av elektroniske hjelpesystemer

Skal man kjøre sikkert med en Tesla på vinteren, er sjåføren helt avhengig av de elektroniske hjelpesystemene. Det finnes en knapp, eller rettere sagt et punkt, på den store berøringsskjermen hvor du kan slå av antispinnsystemet og 30 prosent av effekten i antisladdsystemet.

- Denne knappen må folk ligge unna. Slår man av de elektroniske hjelpesystemene, blir bilen rett og slett farlig på glatte norske vinterveier, advarer Rune Korsvoll.