Torsdag 17. oktober er Refleksens dag, og i den sammenheng stilte en rekke NAF-avdelinger opp landet rundt for å dele ut reflekser til store og små. I krysset mellom Kirkeveien og Ullevålsveien i Oslo, krysser hundrevis av skoleelever hver eneste dag den uoversiktlige og farlige veien – til stor bekymring for mange foreldre.

– NAF avdeling Oslo og Omegn bestemte seg for å aksjonere nettopp her for ikke bare å dele ut reflekser, men også for å rette søkelys mot det farlige krysset. Vi er her sammen med FAU på Marienlyst skole og en beboerforening for å sette lys på at barna på Marienlyst skole skal få en trygg skolevei, forteller Siw E. Svendsen i NAF.

Din sak er vår sak!

Vi kjemper for at du skal kunne reise enklere, rimeligere og tryggere.

Få mer informasjon

Samarbeid med takknemlige foreldre

Ti medlemmer fra Oslo-avdelingen slo seg sammen med 20 engasjerte folk fra FAU og en lokal beboerforening, og delte ut over 800 reflekser og 80 refleksvester. Det var mange foreldre som åpenbart var veldig fornøyd med engasjementet og arbeidet.

– Vi er så utrolig fornøyd og glad for at NAF er her sammen med oss og deler ut reflekser og snakker med alle som kommer forbi om hvor viktig denne veien her faktisk er, smiler Marianne Pheiff i FAU ved Marienlyst skole.

Marianne bilde.jpg

Marianne Pheiff, forelder i FAU er bekymret for skoleveien til over 900 elever og 150 ansatte ved Marienlyst skole i Oslo

Flere barn påkjørt

Hun har selv opplevd at hennes tolvåring ble påkjørt i nettopp dette krysset.

– Dette er en utrykningstrasse som går mellom Majorstua og sykehuset, men det er også skoleveien til veldig mange barn på Marienlyst. Så fra alle oss i FAU: Tusen, tusen, tusen takk for at dere kom, smiler Marianne.

Hun er slett ikke alene om å være urolig for den farlige skoleveien.

– Dette krysset har bekymret foreldre i området her i mange, mange år. Selv har vi brukt dette krysset fra barnehage til 5. klasse, og vi opplever ofte veldig skumle situasjoner, forteller Vemund Barstad Bermingrud.

NAF i ryggen

Han forteller at det bare i løpet av det siste året har flere barn blitt påkjørt i krysset her.

– Vi har jobbet med området i flere år. Nå har FAU et samarbeid med NAF for å få sikret dette krysset enda bedre. I forbindelse med "Med hjertet i halsen"-aksjonen til NAF, er dette krysset valgt ut som et av tre kryss som vi jobber med.

Vemund bilde.jpg

Vemund Barstad Bermingrud, bekymret forelder i FAU.

Han forteller at med NAF i ryggen, er han overbevist om at de snart skal oppnå gode resultater.

– Vi kommer ikke til å stoppe nå, vi skal ha dette krysset trygt og sikkert!

Les også: Delte ut reflekser på Refleksens dag