– Oppfriskning av kunnskapen om glattkjøring er bra for alle bilister som snart skal kjøre på norske vinterveier, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Gratis for alle

Arrangementet «Åpen dag» på NAFs øvingsbaner er gratis for alle – enten du er
NAF-medlem eller ikke. På øvingsbanene kan du få testet ut hvordan du og bilen din oppfører seg på glatt føre.

– Vi trenger alle å kjenne hvordan bilen vår oppfører seg på glatta. En rivende utvikling i førerstøttesystemer og rusten kunnskap, gjør det nødvendig å sette seg inn i hvordan bilen fungerer på vinterføre, forteller Engebretsen.

Lær elektronikken å kjenne

Alle som kjører bil tror at de vet hvordan de skal håndtere bilen på glatt føre, men vi vet at svært mange ikke vet hvordan de skal håndtere sin nye bil som er full av elektronikk. Hvert eneste år må bergingsbilene jobbe på spreng med å dra biler opp av grøfta når det første snøfallet kommer.

- Spør deg selv; om du skulle få en skrens i sving med den bilen du har, hvordan lønner det seg å reagere? Tenker du at det smarteste er å trå ned kløtsjen, bør du møte opp på banen å finne ut av dette, sier Engebretsen.

Også for ungdom uten førerkort

Under «Åpen dag» får du testet ut dine ferdigheter på glatt føre i trygge omgivelser. Det du lærer her kan være med på å redde ditt eget og andre medtrafikanters liv. Ungdom uten førerkort, men med trafikalt grunnkurs kan også kjøre på banen denne dagen. De må ha med seg en ledsager som er minimum 25 år og har hatt førerkort uavbrutt i fem år i den klassen de skal øvelseskjøre i.

– Møt opp på din lokale øvingsbane mellom klokken 11 – 15. Vær gjerne flere i bilen samtidig, slik at øvelsen blir lik din normale kjøring. Alle er velkomne til «Åpen dag» på NAF Øvingsbaner, avslutter Jan Ivar Engebretsen.

For detaljer om arrangementet, ta kontakt direkte med din nærmeste øvingsbane eller lokalavdeling. En oversikt over disse finner du på naf.no sine sider om NAFs Øvingsbaner og naf.no sine lokalavdelingssider.

Pressen er selvsagt hjertelig velkommen til å komme, og oppfordres til å ta med egen bil og prøve seg.