– Svenske Biltema står for overraskelsen. Selv om den blir slått av de beste viskerne, gir den mest for pengene, sier Andreas Handeland, rådgiver i NAF.

Bosch sine to modeller, AeroTwin Multiclip og Twinspoiler, kommer best ut i testen. Begge får karakteren «god» og presterer jevnt bra i alle kategorier. Aerotwin er aller best. Også Visioflex fra SWF gjør det bra, spesielt i sommertemperatur, og får karakteren «god».

Biltemas visker Clear Vision er testens desidert billigste. Den imponerer spesielt på slitasjestyrke og bestandighet mot UV-stråler i 20 varmegrader. På akkurat dette punktet er viskerbladet fra Biltema best i testen. Det samme gjelder prestasjonen til viskeren i den samme temperaturen.

Viskerne best i sommervær

Biltemas visker er best i sommerværet, og det vektes mest i testen. Vinterstid sliter denne viskeren mer. Alle viskerbladene i testen presterer langt dårligere i kulde enn i sommertemperatur – både når det gjelder egenskaper og slitasjestyrke.

Testen viser at forbrukerne har et godt utvalg av vindusviskere å velge i, til forskjellig pris. Finn ut hva ditt behov er før du tar et valg.

Når skal man bytte?

Et annet spørsmål er når man skal bytte vindusviskere. Her finnes det ikke noe fasitsvar. Slitasjen på vindusviskerne avhenger av hvor mye du kjører, hvor du parkerer og ikke minst vær- og føreforhold der du kjører i det daglige.

- Et godt råd er å bytte viskerbladene når de legger igjen striper av vann på frontruta, sier Andreas Handeland. – Vi mener også at dette er en jobb du enkelt kan gjøre selv i stedet for å la verkstedet gjøre det når bilen er inne til service, avslutter han.

Les mer detaljer om testen ved å følge linken til høyre.