European Traffic Education Contest (ETEC) er det opprinnelige navnet til europafinalen i Sikker på sykkel, og det er FIA står bak arrangementet.

NAF ser på deltakelsen i ETEC som en premie for å ha vunnet på skolen, distriktsfinalen og landsfinalen. Selvsagt ønsker vi å gjøre det så bra som mulig, men først og fremst er fokuset på læring og en god opplevelse.

Erfaringer fra Europafinalen 2017 i Albania

I 2017 reiste vi 14. september, finalen var 15. og dagen etter fikk barna en opplevelsesdag.

Turen gikk fra Gardermoen med Austian Airlines, mellomlanding i Wien før ankomst i Tirana. Fra NAF var ansatte fra trafikktrening og kommunikasjon med, turen ble filmet og kommer i 2018. Barna hadde med seg foresatte og coacher.

Norge kom på 18.plass, noe som gjerne gjentar seg år etter år - tendensen vi ser er at de landene som ligger på toppen arbeider med trafikkregler i mye større grad enn i Norge. Dette har vi tenkt til å gjøre noe med, ved å innføre flere øvelser på nettopp dette. Ellers er vi veldig fornøyd med 18.plass og ser på deltakelsen som både læring og en fin opplevelse for barna.

I videoen under forbereder deltakerne seg på første bane i finalen, med trygg hjelp fra coach:

22 europeiske land deltok i finalen. Landene stiller med fire barn som opptrer som et landslag. I Norge hadde vi med Sigrid Barth Heyerdal, Johanne Berven Agard, Jesper Jerstad og Henning Kjetså - de to beste guttene, og de to beste jentene fra landsfinalen i juni.

 

Europafinalen 2018

Neste europafinale er i spennende Budapest - for å få muligheten til å bli med gjelder det å gi barna sjans til å delta i distrikts- og landsfinalen 2018. Vi gleder oss!

Europafinalen 2016

I 2016 var vi i Tsjekkia, nærmere bestemt i en by som heter Usti Nad Labem.
Det var en gutt og en jente fra Oslo, en gutt fra Kristiansand og en jente fra Tromsø i følge med en foresatt hver som var med. Norge kom på 20 plass av 23 land.

Følg med på sikkerpåsykkel.no for oppdateringer.