Rekordmange barn har deltok i NAFs Sikker på sykkel i 2019, over 43 000 barn fra hele landet var med. Av alle disse deltagerne, var det til slutt 42 syklister som syklet seg videre til Sikker på sykkel sin landsfinale.

– Sikker på sykkel er et viktig tiltak for å lære barn en teknisk forståelse av sykling. Gjennom at de får god kontroll på sykkelen, blir de tryggere i trafikken, sier Kjell Jarslett, rådgiver i trafikksikkerhet i NAF.

De to beste: Det var Einar Birkely fra Arneberg og Camilla Lundqvist fra Follo som ble beste gutt og jente i landsfinalen til Sikker på sykkel 2019.

Arrangeres hvert år

Hvert år arrangerer NAF sikker på sykkel, for alle elever mellom 10 og 12 år. Alle skolene i landet oppfordres til å melde seg på. Det avholdes lokale prøver på skolene, Distriktsfinaler og deretter Landsfinale. De to beste guttene og de to beste jentene fra landsfinalen går videre til den europeiske sykkelfinalen (ETEC).

Følg linken for å se alle øvelsene: https://www.fiaregion1.com/etec-training-videos/

I Sikker på sykkel sin landsfinale på Dal i Eidsvoll, måtte barna gjennom tolv tekniske øvelser, i tillegg til teoriprøve.

Teori: Alle deltagerne måtte også gjennom en teoriprøve i Sikker på sykkel.

– Det er en rekke elementer deltakerne må være gode på, de må ha øvd på balanse, fritt blikk og kunne litt teori, fortsetter Jarslett.

Det var Camilla Lundqvist, Einar Birkely, Leah Bråthen og Danielis Kasparaitis som representerte NAF og Norge i ETEC den 12. til 15. september 2019. I år skal finalen være i Zadar i Kroatia.

Se ETEC sine treningsvideoer til deg som vil øve mer.

Det er en rekke elementer deltakerne må være gode på i Sikker på sykkel; de må ha øvd på balanse, fritt blikk og kunne trafikkreglene.

Viktig tiltak

For å nå nullvekstmålet om null drepte i trafikken må barn sykle mer og ikke minst bli trygge trafikanter. Sikker på sykkel er en tidlig innsats for trafikksikkerhet blant ungdom.

– Dette er en del av NAFs sykkelopplæring, og siden 2003 har vi hatt rekorddeltagelse i Sikker på sykkel hvert år, avslutter trafikksikkerhetsrådgiveren.

Blir sykkelen din stjålet, dekker forsikring fra NAF MOV tilsvarende ny!