Rekordmange barn har deltatt i NAFs sykkelopplæring Sikker på sykkel i år, og 43 100 barn fra hele landet har deltatt. Av alle disse deltagerne, var det til slutt 42 syklister som syklet seg videre til Sikker på sykkel sin landsfinale.

– Sikker på sykkel er et viktig tiltak for å lære barn en teknisk forståelse av sykling. Gjennom at de får god kontroll på sykkelen, blir de tryggere i trafikken, sier Kjell Jarslett, rådgiver i trafikksikkerhet i NAF.

Vinnerne2019.jpg

De to beste: Det var Einar Birkely fra Arneberg og Camilla Lundqvist fra Follo som ble beste gutt og jente i landsfinalen til Sikker på sykkel 2019.

Arrangeres hvert år

Hvert år arrangerer NAF sikker på sykkel, for alle elever mellom 10 og 12 år. Alle skolene i landet oppfordres til å melde seg på. Det avholdes lokale prøver på skolene, distriktsfinaler og deretter landsfinale. De to beste guttene og de to beste jentene fra landsfinalen går videre til den europeiske sykkelfinalen (ETEC).

I Sikker på sykkel sin landsfinale på Dal i Eidsvoll, måtte barna gjennom tolv tekniske øvelser, i tillegg til teoriprøve.

teori.jpg

Teori: Alle deltagerne måtte også gjennom en teoriprøve i Sikker på sykkel.

– Det er en rekke elementer deltakerne må være gode på, de må ha øvd på balanse, fritt blikk og kunne litt teori, fortsetter Jarslett.

Det er Camilla Lundqvist, Einar Birkely, Leah Bråthen og Danielis Kasparaitis som skal representere NAF og Norge i ETEC den 12. til 15. september 2019. I år skal finalen sykles i Genève i Sveits.

Se ETEC sine treningsvideoer til deg som vil øve mer.

praktisk_sykling.jpg

Det er en rekke elementer deltakerne må være gode på i Sikker på sykkel; de må ha øvd på balanse, fritt blikk og kunne trafikkreglene.

Viktig tiltak

For å nå nullvekstmålet om null drepte i trafikken må barn sykle mer og ikke minst bli trygge trafikanter. Sikker på sykkel er en tidlig innsats for trafikksikkerhet blant ungdom.

– Dette er en del av NAFs sykkelopplæring, og siden 2003 har vi hatt rekorddeltagelse i Sikker på sykkel hvert år, avslutter trafikksikkerhetsrådgiveren.