Før du går i gang med guiden

Hver lokalavdeling må opprette en redaktør som har hovedansvaret. Redaktøren blir også med i en egen redaktørgruppe på Facebook, samt skjulte Facebook-sider der vi demonstrerer og tester innhold.

I tillegg har vi endel informasjon om support og hvor du skal henvende deg om du står fast eller trenger mer avanserte råd.

Les denne siden først!

Slik bruker du guiden

Nedenfor er avsnittene delt i bestemte temaer. Under introteksten er det linker til temaene. Dette er PDFer som åpner seg i et nytt vindu. Du kan lese PDFen rett på skjermen din, lagre den og skrive den ut, alt etter hva som passer deg best.

Hopp direkte til hovedavsnittene:

Grunnleggende om Facebook

Etablere en Facebook-side

Drift og vedlikehold av en Facebook-side

Innsikt, analyse og annonsering/ sponsing av poster

Support og hjelp

Grunnleggende om Facebook:

I denne første delen av opplæringsopplegget får du vite mer om Facebook og kommunikasjon, hvordan vi snakker på Facebook og andre grunnleggende elementer.

Etablere en Facebook-side

Når du skal opprette en Facebook-side er det viktig å gjøre ting i riktig rekkefølge. Vær spesielt nøye med navnet på siden hvis du oppretter en helt ny side.

Drift og vedlikehold av en Facebook-side

Skal du nå ut til publikum må Facebook-siden oppdateres jevnlig med innhold, både innlegg på siden, kommentarer og moderering, arrangementer, meningsmålinger, bilder og video. Facebook gir deg en mengde forskjellige måter å kommunisere på! 

Innsikt og annonsering

Hvor mange har sett innlegget mitt? Hvor mange trykket «Liker» og hvor mange kommentarer fikk innlegget? Hvor mange følgere har jeg, og hvem er de? Hvordan kan jeg kjøpe enda mer rekkevidde?

Facebook har nokså avanserte verktøy for innsikt og analyse. Det betyr at du på en enkel måte kan få oversikt over en mengde viktige og spennende data om siden din. I tillegg kan du kjøpe enda bedre spredning av posten eller arrangementet ditt, slik at du når ut til enda flere!

Facebook-sider for testing

Vi har laget to Facebooksider som ikke synes for publikum, men kun for de som blir invitert inn. Sidene er for henholdsvis NAF MC og NAF lokalavdelinger. Her kan alle legge ut bilder, innlegg eller annet bare for å teste ut hvordan det ser ut i virkeligheten uten at alle på Facebook ser det. Vi kaller det en «digital sandkasse».

Support og hjelp

Denne guiden skal gi deg svar på de fleste spørsmål. Likevel kan det dukke opp spørsmål du føler du ikke får svar på. På siden der du registrerte deg som redaktør finner du mer informasjon om støtte, support og tips til hjelp.

Gå til siden med support og registrering

Lykke til!