I Norge kan du i utgangspunktet overnatte hvor som helst med bobilen din. Men det forutsetter at du tar hensyn til skilting på stedet. I tillegg må du få eiers samtykke på privat grunn.

Rasteplass eller campingplass?

Det er tillatt å overnatte på rasteplasser i Norge, men husk på at du kan stå der i maks ett døgn. Utenfor Norge gjelder andre regler. I Danmark må du for eksempel overnatte på godkjente campingplasser eller benytte en av de mange forskjellige bobilplasser. I Tyskland må du stå på enten campingplass eller såkalte Stellplätze.

Skaff deg NAF Campingguide!

Som NAF-medlem kan du få rabatt på campingavgiftene på alle NAF Camp-plasser. En oversikt over alle campingplassene i Norge finner du i guiden Camping i Norge. Guiden kan du for eksempel hente gratis på NAFs sentre og øvingsbaner. 

Les mer om medlesmfordeler på bobil- og caravanforsikring

Følg skiltene

Lurer du kanskje på reglene for kjøring med bobil eller campingvogn utenlands? Generelt er det få eller ingen hindringer for ordinære bobiler og campingvogner som tilfredsstiller norske krav og regler. Men på visse veier og i noen bysentra kan det være spesielle restriksjoner på bredde eller høyde. Da må du selvfølgelig rette deg etter skiltene.

Andre ganger kan det være bestemte regler som går på maksimal hastighet i forhold til vekt. I tillegg kan det være særskilte regler for veistrekninger med bratte stigninger, for eksempel i fjellområder.

Rabatter som NAF-medlem

Skal du utenlands med bobilen kan det være lurt å ha i bakhodet at du får rabatt på flere campingplasser i utlandet. 

Les også om NAF Veihjelp for bobil