Skal du på bilferie, kan det være mye å tenke på både når du planlegger turen og underveis på reisen.

Heldigvis har det de siste årene kommer mange gode mobilapper, som blant annet kan minne deg på alt du trenger å pakke med og hjelpe deg å finne parkeringsplass, ladestasjoner til elbilen og aktiviteter langs veien.

Her har vi samlet de mest aktuelle bilreise-appene for sommeren 2017. Alle disse er i utgangspunktet gratis, men mange byr på tilleggsfunksjonalitet du kan kjøpe direkte i appen etter å ha lastet den ned. 

Pakkehjelp

De færreste synes nok at pakkingen er den morsomste delen av turen. Appen Packpoint kan dessverre ikke pakke bilen for deg, men den gjør det i alle fall litt enklere å huske på alt du skal ha med.

Du starter med å legge inn info om turen din: destinasjon, dato og hvor lenge du har tenkt å være borte. I tillegg supplerer du med hvilke aktiviteter du har tenkt å gjøre på turen, og om du for eksempel har med små barn.

Packpoint starter med å sjekke værmeldingen på stedet. Basert på det og dine valgte aktiviteter, får du opp et forslag til en pakkeliste med alt du bør ha med deg. Det er enkelt å redigere disse forslagene, og du kan selv legge til ting og gjenstander du trenger å huske.

Appen er tilgjengelig på iPhone og Android.

Sjekk gjerne også ut vår artikkel om bilpakke-tabber du bør unngå når du skal på tur.

Trygghet på reisen

TravelSafe er en app du forhåpentligvis ikke får bruk for på turen, men som kan likevel være veldig grei å ha lastet ned.

Her finner du de aktuelle nødnumrene til blant annet politi og ambulanse i det landet du befinner deg i, samt en del praktisk informasjon, for eksempel hvilket strømuttak som benyttes.

Du kan også legge inn en egen nødmelding, som du enkelt sender ut med ett tastetrykk til predefinerte mottakere hvis du plutselig skulle ha behov for hjelp.

Appen finnes til både iPhone og Android.

NAF-appen kan også være en uvurderlig hjelp på bilturen. Her kan du enkelt komme i kontakt med bilbergerne til NAF.

I tillegg får du svært mange gode tips til hvordan du selv kan løse eller vurdere noen av de vanligste problemene som kan stå underveis, for eksempel hvordan du fyller ut et skadeskjema eller bruker startkabler.

Er du NAF-medlem får du i appen raskt og enkelt oversikt over de mange fordelene du har, blant annet rabatt på hotellovernatting og mange ulike aktiviteter der du er eller dit du skal.

Last ned appen til iPhone eller Android.

NAF «Bilen min»-appen er derimot et helsekort for bilen, slik at du blant annet kan ha oversikt over planlagt og utført vedlikehold.

Her får du også mange instruksjonsvideoer som lar deg enkelt fikse småproblemene selv. Du kan i tillegg lagre alt av kvitteringer og bli minnet på service.

Appen finnes til både iPhone og Android.

Tryggere bilferie med NAF!

NAF gir deg veihjelp i hele Europa, uansett årsak, også når du leier bil. Rabatter på overnatting, leiebil og opplevelser

Bli medlem i dag

Dagens kurs

Euroen har uten tvil gjort det enklere å gjøre opp for seg i en rekke europeiske land. Det kan likevel være greit å følge med på kursutviklingen, og ha tilgang til kursinformasjon om andre og mer sjeldne valutaer.

Det kan for eksempel være en del penger å spare på å sjekke en valutaapp når du skal ta ut penger i en utenlandsk minibank eller betale i en butikk der du kan velge mellom lokal valuta og norske kroner.

XE Currency er en av de mest omfattende tjenestene der ute og tilbyr kurs på samtlige, fritt omsatte pengeenheter.

Du får oppdatert informasjon og kan selv velge hvilke valutaer du skal få opp i oversikten. Appen fungerer også uten mobilnett. Da får du opp arkivert informasjon fra sist gang du var tilkoblet et datapunkt.

De spesielt interesserte kan følge kursutviklingen over tid for de ulike valutaene.

Appen er tilgjengelig på iPhone og Android

Reiseguider i lomma

Det finnes svært mange apper som lokker med ulik kartfunksjonalitet og reisetips. Disse er av veldig varierende kvalitet.

For skal du få gode og oppdaterte reiseråd, er du avhengig av at mange andre også bruker samme appen og er villig til å dele sine tips og opplevelser. To apper som skiller seg positivt ut i denne sammenhengen er Tripadvisor og Google Trips.

Google-appen fungerer som en reiseassistent og kan hjelpe deg med med flere ulike oppgaver.

Gir du appen tilgang til e-posten på mobilen, henter den automatisk ut reservasjoner og informasjon som tidspunkter og adresser, og sammenstiller dette til en oversikt. Denne listen og kartfunksjonaliteten får du også tilgang til uten nett.

I tillegg foreslår Google Trips aktiviteter du kan gjøre i nærheten av der du oppholder deg og lar deg også enkelt sette sammen en gå- eller kjørerute mellom de ulike. Google Trips finnes i både iPhone- og Android-utgaver.

Tripadvisor titulerer seg selv som verdens største reisenettsted. Den mest verdifulle funksjonen er uten tvil alle tilbakemeldingene, anmeldelsene og bildene fra andre brukere, selv om det helt sikkert kan diskuteres om alle kommentarene er like relevante.  

Appen har en innebygd kartløsning som fungerer helt ok og gjør det enklere å finne frem til de ulike stedene. Du kan også booke stadig flere hoteller og spisesteder direkte fra appen. Hotellprisene blir innhentet fra flere ulike aktører, slik at du kan velge det beste tilbudet.

Appen er tilgjengelig på iPhone og Android

Lær språk på farten

Selv om nordmenn generelt sett er gode i engelsk, er det langt fra sikkert at alle vi møter på turen behersker det like godt.

Google Translate lar deg oversette mellom 103 ulike språk. Har du allerede testet denne tjenesten, vet du at oversettelsen sjeldent er grammatisk riktig.

Funksjonaliteten blir likevel stadig bedre og er som oftest mer enn bra nok til å kunne gjøre seg forstått.

Appen finnes til iPhone og Android.

Har dere litt tid før dere reiser på ferie eller dine medpassasjerer vil ha noe å gjøre under kjøreturen, finnes det flere knallgode språkapper som gjør det morsomt og enkelt å lære nye ord og fraser.

Duolingo har kanskje den beste gratisfunksjonaliteten akkurat nå. Her kan du lære 24 ulike språk, eller 25 hvis du regner med Star Trek-språket klingon. Du kan bruke appen både på iPhone og Android-telefoner.

En annen favoritt er Memrise, som lar deg fordype deg i mer enn 200 språk. Her lover apputviklerne at tjenesten skal tilpasse seg din læremåte ettersom du bruker appen slik at prosessen skal bli enda mer effektiv.

Har dere en kjedelig stund i bilen og er lei av språk, benytter appen samme metode for å lære vekk blant annet matematikk, kjemi, økonomi, medisin og psykologi.

Her kan du laste ned appen til iPhone og Android.

Del minnene

Mesteparten av vår kommunikasjon i dag foregår digitalt. Derfor kan det være ekstra hyggelig når sommerminnene blir levert i postkassen.

Postagram lar deg gjøre nettopp det, med egne bilder og uten at du trenger å lete etter frimerker.

Velg ut ett eller flere bilder på mobilen, hvordan du ønsker at postkortet skal se ut og hva som skal stå der, så skriver de den ut og sender for deg.

Hvert postkort koster ca. 16 kroner, og det tar 5-10 arbeidsdager før mottakeren får den levert i sin postkasse.

Appen finnes til iPhone og Android

Parkering over alt

Det siste man ønsker etter en lang dag på veien er å lete etter parkeringsplass.

ParkMe hjelper deg å finne frem til mange tilgjengelige parkeringer i de byene du skal til. Du kan i enkelte tilfeller også booke og betale for en plass fra appen.

Som så mange andre apper som tar utgangspunkt i USA, inneholder neppe heller denne alle de tilgjengelige parkeringsplassene rundt om i europeiske byer, men det er helt klart verdt en kikk.

Appen finnes til iPhone og Android.