Før du reiser kan det være lurt å sette seg inn i hva du bør gjøre om uhellet er ute.

Før du reiser:

  • Før du reiser til et EU/EØS-land, anbefaler vi at du skaffer deg Europeisk helsetrygdkort, som sikrer deg nødvendig helsehjelp i den offentlige helsetjenesten i landet du besøker. I tillegg bør du ha reiseforsikring.
  • Europeisk helsetrygdkort kan bestilles på helsenorge.no eller ved å ringe 800HELSE (800 43 573).
  • For enkelte land kreves internasjonalt førerkort, les mer om internasjonalt førerkort her!
  • Med såkalt Grønt kort for bilforsikringen er det lettere å dokumentere at bilen er forsikret. Les mer om Grønt kort her!

Tryggere på veien med NAF i vinter!

NAFs bilbergere gir deg veihjelp hele døgnet, uansett årsak!
Du får også rabatter på overnatting, leiebil og opplevelser.

Bli medlem i dag

Hvis du blir utsatt for uhell eller ulykke:

  • Ved personskade, kontakt politi/ambulanse. Standard nødnummer til politiet over hele Europa er 112. Det er viktig å gi nøyaktig stedsangivelse til ulykken, for eksempel veinummer og nummer på avkjøring.
  • Det norske skademeldingsskjemaet er identisk med standard europeisk skjema. Det vil si at alle felt i det engelske, tyske eller franske skjemaet er likt det norske. Skriv ikke under på et skjema som motparten har fylt ut hvis du ikke er enig i det som står der. 
  • Er bilen kjørbar, forsikre deg om at det ikke er trafikkfarlige skader på bilen. Er bilen ikke kjørbar; ring forsikringsselskapet, leiebilselskapets nødnummer eller NAF (telefon +47 926 08 505 fra utlandet) som kan ordne med kranbil og eventuelt hjemtransport eller leiebil.
  • Ta vare på all dokumentasjon.
  • Må du til lege, legevakt eller sykehus, husk at helsetrygdkortet er bekreftelsen helsevesenet i andre land trenger for å kunne behandle en utenlandsk statsborger.

For øvrig skal alle forsikringsselskapene i EU/EØS- land ha stedlige representanter i de andre landene. Dersom du vet navnet på den utenlandske motpartens forsikringsselskap, vil Trafikkforsikringsforeningen (TFF), tlf. 22 04 86 00, kunne gi nærmere opplysninger om stedlig representant for dette selskapet i Norge.

Juridisk bistand til medlemmer

NAF har døgnåpen hjelp for sine medlemmer ved behov for akutt juridisk bistand.

For å komme i kontakt med NAF fra utlandet må du ringe +47 926 08 505 for å komme til kundesenteret.