Før du reiser kan det være lurt å sette seg inn i hva du bør gjøre om uhellet er ute.

Før du reiser:

  • Før du reiser til et EU/EØS-land, anbefaler vi at du skaffer deg Europeisk helsetrygdkort, som sikrer deg nødvendig helsehjelp i den offentlige helsetjenesten i landet du besøker. I tillegg bør du ha reiseforsikring.
  • Europeisk helsetrygdkort kan bestilles på helsenorge.no eller ved å ringe 800HELSE (800 43 573).
  • For enkelte land kreves internasjonalt førerkort, les mer om internasjonalt førerkort her!
  • Med såkalt Grønt kort for bilforsikringen er det lettere å dokumentere at bilen er forsikret. Les mer om Grønt kort her!

Tryggere på veien med NAF!

Våre bilbergere gir deg veihjelp hele døgnet, uansett årsak!
Du får også rabatter på overnatting, leiebil og opplevelser.

Bli medlem i dag

Hvis du blir utsatt for uhell eller ulykke:

  • Ved personskade, kontakt politi/ambulanse. Standard nødnummer til politiet over hele Europa er 112. Det er viktig å gi nøyaktig stedsangivelse til ulykken, for eksempel veinummer og nummer på avkjøring.
  • Det norske skademeldingsskjemaet er identisk med standard europeisk skjema. Det vil si at alle felt i det engelske, tyske eller franske skjemaet er likt det norske. Skriv ikke under på et skjema som motparten har fylt ut hvis du ikke er enig i det som står der. 
  • Er bilen kjørbar, forsikre deg om at det ikke er trafikkfarlige skader på bilen. Er bilen ikke kjørbar; ring forsikringsselskapet, leiebilselskapets nødnummer eller NAF (telefon +47 23 21 31 00 fra utlandet) som kan ordne med kranbil og eventuelt hjemtransport eller leiebil.
  • Ta vare på all dokumentasjon.
  • Må du til lege, legevakt eller sykehus, husk at helsetrygdkortet er bekreftelsen helsevesenet i andre land trenger for å kunne behandle en utenlandsk statsborger.

For øvrig skal alle forsikringsselskapene i EU/EØS- land ha stedlige representanter i de andre landene. Dersom du vet navnet på den utenlandske motpartens forsikringsselskap, vil Trafikkforsikringsforeningen (TFF), tlf. 22 04 86 00, kunne gi nærmere opplysninger om stedlig representant for dette selskapet i Norge.

Juridisk bistand til medlemmer

NAF har døgnåpen hjelp for sine medlemmer ved behov for akutt juridisk bistand.

For å komme i kontakt med NAF fra utlandet må du ringe +47 23 21 31 00 for å komme til kundesenteret.