Bilferie gir deg både fleksibilitet og kontroll – fleksibilitet til å avgjøre hvor du vil utforske og hvor du vil kjøre forbi, og kontroll over både avreisetid og lommeboka.

Tar du med telt eller campingvogn, trenger du ikke engang å forholde deg til fullbookede hoteller eller innsjekkingstidspunkt. Skal du reise på bilferie med familien, er det smart å pakke med underholdning.  

Til Reiseplanleggeren

Nordmenn tar ferie for lånte penger

Forbrukerundersøkelser har tidligere vist at mange sliter med å betale ferien fra i fjor, og at mange tar forbrukslån for å få råd til årets ferie.

Det er en uheldig utvikling, og det advares mot å ta ferie for lånte penger.

For på sydenferien går det mange uforutsette utgifter. Flytog eller parkering på Gardermoen, kanskje et rekesmørbrød og noe i glasset før take-off, og i den tørre flyluften er det godt med mer å drikke og muligens litt snacks. Når du lander tar du kanskje taxi til hotellet, og i varmen er det jo godt med enda mer å drikke. Så er det kanskje på tide med mat for hele familien…

Bilferie gir deg bedre kontroll

Bak rattet på bilferie i Norge har du i større grad kontroll på pengebruken - spesielt om du er i forkant og planlegger turen.

Ved hjelp av NAF Reiseplanlegger kan du få full oversikt over hvilke drivstoff- og bomutgifter du får på reisen din, samt ladestasjoner for elbil. Du kan også plotte inn at du ønsker en rute med så få bompasseringer som mulig, men husk å hold et øye på drivstoff-utgiftene samtidig - hvis ikke kan plutselig reisen bli dyrere fordi den blir lengre.

Et eksempel på dette blir om du tar turen fra Oslo til Bodø, der bompengene beløper seg til omtrent 900 kroner. Velger du “Unngå bomveier” blir bompengene på omtrent 500 kroner, men siden dette blir en lengre rute må du ut med minst 100 kroner til drivstoff, slik at besparelsen ikke blir like stor.

reiseplanlegger.jpg

Mange vakre omveier

NAF har samlet noen turforslag i Reiseplanleggeren, men så lenge du planlegger det, kan en lengre omvei være mer interessant enn de store gjennomfartsveiene.

LES OGSÅ: Her er Norges vakreste bilturer

Et eksempel er den vakre Panoramaveien som går langs indre deler av Nordfjord. Det er en omvei for de som skal raskt frem mellom Stryn og Nordfjordeid, men selv om den tar lenger tid å kjøre, er det få veier i Norge som kan by på så mange utsiktspunkter.

Et annet eksempel er omveien fra Balsfjorden til Tromsø. Veien om E6 tar ifølge Reiseplanleggeren bare én time og 20 minutter, mens omveien via Malangen og en sløyfe rundt Kvaløya tar omtrent tre timer og 25 minutter. Omveien er rik på vakre naturopplevelser og kulturhistoriske minnesmerker.

NAF Reiseplanlegger: Regn ut bompenger og drivstoff her.

God tur!

Få rabatter på overnatting, opplevelser, leiebil, drivstoff og mye mer

Bli medlem i dag