Kort fortalt:

  • Ha et par ekstra joggesko bak i bilen.
  • Å skifte sko tar bare noen få sekunder.
  • Å kjøre barbent er ikke et alternativ.

Velg sikkerhet fremfor stil

Riktig fottøy er viktig når du er sjåfør, uansett om du skal kjøre kort eller langt. Mister du kontakt med pedalene kan det få store konsekvenser. Et skobytte er fort gjort, men kan plutselig få mye å si dersom du kommer ut for noe uventet.

I det øyeblikket du må reagere raskt må skoen følge med fra gass til brems. Når du kjører må du ha sko som sitter godt fast rundt foten og sørger for at du ikke mister kontakten med pedalene.

Høye_hæler_foto_NAF_lav.jpg

FEIL SKO: Sommerstid er det forståelig enkelt og behagelig å bruke høye hæler til grillfesten og flip-flops til stranda, men for trafikksikkerheten er det uvettig. 

Feil fottøy gir dårlig kontakt med pedalene

I sommervarmen kan det være smart å ha et par gode sko liggende bak i bilen slik at det er enkelt å skifte fottøy. Det er nemlig heller ikke noe godt alternativ å kjøre barbent. Selv en liten stein kan utløse refleksen hvor du trekker til deg foten, i stedet for å trykke den normalt ned.

eksempel_riktig_sko.fotoNAF_lav.jpg

RIKTIG SKO: Gode kjøresko er flate, har elastisk såle og sitter tett og godt rundt foten

Gode kjøresko

Gode kjøresko er flate, har elastisk såle og sitter tett og godt rundt foten. Vær oppmerksom på at noen joggesko har så tykk såle og klumpete fasong at heller ikke er særlig godt egnet til bilkjøring.