Her får du litt informasjon om bompenger, drivstoffpriser og bensinstasjoner langs veien i USA. Les mer om:

  • Veiavgifter og bompenger i USA
  • Drivstoffpriser
  • Bensinstasjoner

Veiavgifter og bompenger

Såkalte «toll roads» er svært vanlig i storbyene, over broer og gjennom tunneler. Slike veier er godt skiltet. Prisen varierer fra noen cents til flere dollar. Vær oppmerksom på at det ikke alltid er mulig å veksle, så sørg for å ha eksakt beløp i småpenger. Det er vanlig at du får et kort når du kjører inn på en «turnpike» (avgiftsbelagt motorvei), og betaler når du kjører av.

Drivstoffpriser

Generelt stiger prisene fra vest til øst og fra sør til nord. Prisen har steget kraftig de siste årene, men er fortsatt meget rimelig sammenlignet med Norge. Du finner oppdaterte og meget detaljerte priser finner du på www.gasbuddy.com, her finner du også et priskart over USA. Gasbuddy har også egen app for iPhone, Android, Windows Phone og Blackberry som kan være hendig når du kjører langs veien.

Pass imidlertid på at datatrafikk på telefonen kan bli en kostbar opplevelse, enten du sjekker kart eller bensinpriser. Svært mange spisesteder langs veien har imidlertid trådløst nett, slik at du kan sjekke telefonen mens du tar en rast.

Bensinstasjoner

Normalt er det mer enn nok av bensinstasjoner. Men det er enorme avstander i USA, og særlig ved kryssing av ørkensoner eller store fjell- eller skogsområder bør du sørge for alltid å ha full tank før du starter på slike etapper. Ofte er det skiltet når det er stor avstand til neste bensinstasjon. I en moderne GPS kan du velge «Finn nærmeste bensinstasjon».  

Husk at du på noen bensinstasjoner må betale før du fyller. Sjekk også om leiebilen går på alternativt drivstoff, slik som E85. Dette gjelder spesielt større biler. Det er vanligvis ingen problemer å blande E85 og vanlig blyfri bensin, men sjekk bruksanvisningen på bilen eller spør personalet hos utleiefirmaet.

10 liter bensin er i overkant av 2,6 gallons. Én gallon er 3,8 liter.