Det er oftest billigere å leie bil fra Norge enn å gjøre det når du er i USA. I tillegg vil du, i de fleste tilfeller, få standard forsikring inkludert i prisen, noe du bør ha når du leier bil i USA. Det er også mulig å leie fra enkelte tur operatører som tilbyr en totalpakke der «alt» er inkludert:

  • selve leien
  • standard forsikringer
  • lokale skatter og avgifter
  • flere sjåfører som kan kjøre bilen
  • full tank med drivstoff

Det er ulike aldersgrenser, avhengig av bilgruppe eller stat. Ulike bilutleie-aktører har ulike aldersgrenser: noen opererer med 18 år, andre med 25 år. Er du under 25 år, må du betale et alderstillegg. Sjekk med utleier på forhånd.

Enkelte leiebilselskaper på vestkysten kan tillate at du krysser grensen til Mexico med leiebil. Det kan være unntak på bilgrupper og du må betale ekstra for en obligatorisk Mexico forsikring avhengig av hvilken bilgruppe du skal leie.

Du kan også leie bil i USA og ta den med over grensen til Canada.

Ingen leiebiler i USA har skilt som sier at det er en «rent-a-car» lenger. Alle leiebiler har nøytralt utseende.

Sitt rolig hvis du blir stoppet av politiet

Forsikringer i USA

Når du leier bil fra Norge i USA pass på at standard forsikring er inkludert; LDW (Loss Damage Waiver) – beskytte bilen, skade eller tyveri og LIS (Liability Insurance Supplement) – 3. parts dekning. Det er mulig å kjøpe ekstra forsikringer i tillegg til dette, slik som personlig ulykkesdekning og så videre, men merk at med en god reiseforsikring så har du ofte gode dekninger om det skulle skje noe. Sjekk med ditt forsikringsselskap om du er usikker.

Når du får bilen utlevert

Vi anbefaler at du går rundt bilen sammen med utleier, før du kjører avsted. Eventuelle skader (riper i lakken eller bulker og også ruter (steinsprut)) må noteres i leiekontrakten. Det samme bør gjøres ved tilbakeleveringen. Merk at flere av de store selskapene ikke har egenandel om du har leie som inkluderer LDW.

De fleste bilutleieselskaper har nå automater for inn- og utsjekking av forhåndsbestilte og forhåndsbetalte utleiebiler. Ved utlevering på flyplass er det ofte shuttle-busser som tar deg til utleveringsstedet. Bestiller du bil hjemme, be bilutleiefirmaet spesifisere hva du skal betale for selve bilen. Be om å få summen også i amerikanske dollar, og info om hva du bør ha av tilleggsforsikringer.

Enveisleie

Hvis du leier bilen ett sted og leverer den et annet sted, må du være forberedt på å betale ekstra for dette («drop off fee»). Det er avstanden mellom utleie- og innleveringsstasjon som avgjør enveisleien! Innenfor enkelte stater, for eksempel Florida og California, kan det være enkelte bilgrupper hvor det ikke er slikt gebyr.

Det kan være fristende å leie cabriolet («convertible») i USA, men husk at det kan være farlig varmt om sommeren. Air-condition eller klimaanlegg er ofte nødvendig, og de fleste leiebiler er utstyrt med dette. Leiebiler i USA er utstyrt med automatgir, med mindre du bestiller en helt spesiell bil. 

Det kan både være tidkrevende og ubehagelig å bestille en for liten bil. Tenk gjennom hvor mange passasjerer du skal ha med i bilen, hvor mye bagasje du har og om dette passer til den type bil du bestiller.

Skulle uhellet først være ute og du er involvert i en ulykke, tilkall politiet på telefon 911.