Det er oftest billigere å leie bil fra Norge enn å gjøre det i USA. Når du leier bil her hjemme, kjøper du en totalpakke der alt er inkludert:

  • selve leien
  • alle forsikringer
  • lokale skatter og avgifter
  • flere sjåfører som kan kjøre bilen
  • full tank med drivstoff

Det er ulike aldersgrenser – avhengig av om du leier bil fra Norge eller i USA. Ulike bilutleie-aktører har ulike aldersgrenser: noen opererer med 21 år, andre med 25 år. Er du under 25 år, må du uansett betale et tillegg. Sjekk med utleier på forhånd.

Enkelte leiebilselskaper på vestkysten kan tillate at du krysser grensen til Mexico med leiebil, men de fleste store utleieselskapene tillater ikke det.

Ingen leiebiler i USA har skilt som sier at det er en «rent-a-car» lenger. Alle leiebiler har nøytralt utseende.

Husk mynter til bomveier i USA

Sitt rolig hvis du blir stoppet av politiet

Når du får bilen utlevert

Vi anbefaler at du går rundt bilen sammen med utleier, før du kjører avsted. Eventuelle skader (riper i lakken eller bulker og også ruter (steinsprut)) må noteres i leiekontrakten. Det samme bør gjøres ved tilbakeleveringen.

De fleste bilutleieselskaper har nå automater for inn- og utsjekking av forhåndsbestilte og -betalte utleiebiler. Ved utlevering på flyplass er det ofte shuttle-busser som tar deg til utleveringsstedet. Bestiller du bil hjemme, be bilutleiefirmaet spesifisere hva du skal betale for selve bilen. Be om å få summen også i amerikanske dollar, og info om hva du bør ha av tilleggsforsikringer.

Enveisleie

Hvis du leier bilen ett sted og leverer den et annet sted, må du være forberedt på å betale ekstra («drop off fee») for dette. Det er avstanden mellom utleie- og innleveringsstasjon som avgjør enveisleien! Innenfor Florida og California betaler du ikke tillegg.

Det kan være fristende å leie cabriolet («convertible») i USA, men husk at det kan være farlig varmt om sommeren. Air-condition eller klimaanlegg er ofte nødvendig, og de fleste leiebiler er utstyrt med dette. Leiebiler i USA er utstyrt med automatgir, med mindre du bestiller en helt spesiell bil. 

Det kan både være tidkrevende og ubehagelig å bestille en for liten bil. Tenk gjennom hvor mange passasjerer du skal ha med i bilen, hvor mye bagasje du har og om dette passer til den type bil du bestiller.

Skulle uhellet først være ute og du er involvert i en ulykke, tilkall politiet på telefon 911.