Kjørestil, temperatur, bruk av elektronikk og mange motbakker påvirker kjørelengden. 

Men heldigvis går verden fremover. Elbiler i dag har bedre rekkevidde en bare for noen år tilbake. Likevel har de fleste elbiler klare begrensninger.

Med elbil er økonomisk kjøring enda viktigere enn for tradisjonelle biler. Det gjelder å holde jevn fart og ikke være for hard på gasspedalen og slippe den når du har mulighet. I nedoverbakker lader faktisk elbilen. Slipper du gasspedalen da vil du faktisk øke rekkevidden igjen. Da har du litt mer å gå på når bakkene går oppover igjen!

NAFs magasin Motor har testet rekkevidden på fire folkelige elektriske biler. Se filmen her.

Kulda - "en fiende"

Batterier er ikke glad i kulde. Så vinterstid vil alle elbilister oppleve at rekkevidden blir kortere. I tillegg bruker man varmeapparat og varmetråder vinterstid, og det suger strøm på samme måte som drivstofforbruket går opp på tradisjonelle biler. Ta høyde for kortere rekkevidde vinterstid og lad i tide!

«Sparetiltak» langs veien

Når du har lite strøm på «tanken» er det lurt å rasjonalisere. Skru av unødvendig elektronikk og kjør så økonomisk du bare kan.

I daglig bruk skal det ikke være grunn til å være veldig redd for å gå tom for strøm. Kjørelengden er såpass bra på de fleste elbiler at de dekker det daglige behov og vel så det. Skal du ut på en lengre tur bør du skaffe deg oversikt over ladestasjoner og hurtigladere langs veien der du skal.