Når du kjører i over 15 kilometer i timen,  og et kjøretøy eller en hindring dukker opp på veien, vil systemet oppdage dette når det er 100 meter foran bilen og registrere det.

Tretrinns prosess
Når systemet registrerer at bilen sannsynlig vil treffe en av disse hindringene, vil en tretrinns prosess igangsettes. I den første, vanligvis rundt 3 sekunder før virkningen blir sjåføren varslet av en blinkende lampe i instrumentpanelet og systemet vil gi et lydsignal. I den andre fasen, når systemet registrerer at en kollisjon er likevel sannsynlig (ca. 2 sekunder før kollisjonen), vil tre skarpelugger bli gitt på setebelte og bilen begynner automatisk å søke bremsing.

Sikkerhetsbeltene strammer seg automatisk ved kollisjon
Til slutt, når en kollisjon er uunngåelig, strammer CMBS sikkerhetsbeltene i forsetet seg automatisk, og bilen vil få en rask, hard nedbremsing. Selve bremsingen kan suppleres av sjåføren opp til det maksimale som bilen er i stand til.

Hvis en ulykke blir avverget (for eksempel hvis bilen beveger seg ut av veien i siste øyeblikk), blir spenningen fjernet fra setebeltene og de visuelle og hørbare advarslene vil stoppe.