Bilder fra et kamera montert på toppen av frontruten analyserer kontinuerlig bildene for å finne ut hvor bilen er plassert i forhold til linjene som definerer kjørefeltet der bilen kjører.

Blinklys påbudt ved filbytte
Hvis sjåføren ikke har brukt blinklys og bilen er i ferd med å krysse kjørefeltets markører, tolker systemet situasjonen som en potensiell utilsiktet filbytte. En advarsel vil da bli gitt ved at et signal lyser i dashbordet i samspill med en alarm som høres.

Bremsestyring
I tillegg vil bilen veldig forsiktig bremse hjulene på den ene siden for å hjelpe sjåføren til å returnere bilen til sentrum av kjørefeltet bilen opprinnelig var i. Denne bremsestyringen er svært liten og er ikke ment å hindre bilen fra å krysse linjen, den hjelper føreren å holde bilen i det tiltenkte kjørefelt, men kan lett overvinnes slik at føreren beholder kontrollen over kjøretøyet til enhver tid. Hvis sjåføren reagerer, stopper bremsestyring gradvis. Systemet gjenkjenner de vanligste typer kjørefelt tegninger - hvit og gul, hel og stiplet - i dagslys og om natten og opererer i hastigheter over 70 km/t. Ved lavere hastigheter, typisk for bykjøring, er systemet deaktivert for ikke å irritere eller distrahere sjåføren med unødvendige advarsler.