Collision Prevention Assist er utviklet for å hjelpe føreren å unngå eller redusere graden på ulykker i høy hastighet, som oppdages i god avstand til bilen.

Det består av to hovedfunksjoner: Frontkollisjon advarsler og tilpassende bremseassistanse. En radar på bilen overvåker et område på ca. 80 meter foran kjøretøyet for objekter som utgjør en kollisjonsrisiko. Informasjon fra radaren kombineres med parametere som bilens hastighet og bane for å beregne sannsynligheten for en kollisjon.

Sjåfør får advarsler
Ved hastigheter mellom 30 og 250 km/t, advarer systemet sjåføren om sannsynligheten for kollisjon med et annet objekt i bevegelse, dersom dette utgjør en stor risiko. På dette punktet, vil Collision Prevention Assist også aktivere funksjonene i Mercedes-Benz PRE-SAFE ®-systemet, hvis det er montert som et alternativ i bilen.

Belønnet av Euro NCAP
PRE-SAFE ® ble belønnet av Euro NCAP i 2010 og fungerer slik at det forbereder bilens sikkerhetssystemer på sammenstøt. Hvis føreren reagerer på advarselen om frontkollisjon ved å anvende bremsene, sørger det tilpassende bremseassistanse systemet for at den optimale bremsekraften blir brukt: nok til å sørge for at kjøretøyet stopper før den kolliderer med objektet, dersom det er mulig, men så lite at biler bak også har en sjanse til å stoppe trygt og unngå en kollisjon bakfra.