Merk at i dekkskiftesesongen er det stor etterspørsel, så beregn ventetid for ledig time.

Husk å vaske dekkene først, slik at dekkene oppbevares rene i dekkposene.

Trenger du noe mer?

Spar tid og kombiner hjulskiftet med annet vedlikehold!
Ved overgang til ny årstid anbefaler vi at du sjekker om du har behov for ny motorolje, vindusviskere og startbatteri. Du kan enkelt bestille vedlikehold samtidig som du bestiller hjulskift.

NB! Kjøretøy utstyrt med dekktrykkovervåking (TPMS) kan i noen tilfeller kreve koding i etterkant av hjulskift (kode sensor iht. posisjon). NAF utfører ikke denne type koding.

Husk!
Hjulmutter/bolter må ettertrekkes etter kjørte 30 km. 

Oppbevaring av hjul
Hjulene bør oppbevares mørkt og kjølig, hengende eller stablet i høyden.

Krav og anbefaling om mønsterdybde
På bil til og med 3500 kilo tillatt totalvekt er kravet til mønsterdybde på sommerdekk minimum 1,6 mm, men NAF anbefaler minimum 3 mm.
På vinterdekk er kravet minimum 3 mm, men NAF anbefaler minimum 4 mm.

I det tidsrommet det er tillatt å kjøre med piggdekk er kravet til mønsterdybde minimum 3mm uavhengig av hva slags dekk som er montert på bilen. Piggfrie vinterdekk er dårlig egnet for bruk på sommerføre.

Når kan man bruke vinterdekk
Piggdekk eller kjetting må ikke brukes i tiden fra og med første mandag etter 2. påskedag til og med 31. oktober om ikke forholdene gjør det nødvendig. I Nordland, Troms og Finnmark er tilsvarende periode fra og med 1. mai til og med 15. oktober.

Det er ikke påbudt å kjøre med dedikerte vinterdekk på kjøretøyer til og med 3500 kilo tillatt totalvekt. Forskriften sier at du skal sikre tilstrekkelig veigrep etter føret.

Det gjelder andre regler for biler over 3500 kg.