Møt NAFFEN og Arne

I boksen ligger to håndukker, NAFFEN og Arne. De er ment å gjøre historiene som ligger i dette heftet mer engasjer- ende, samt å være konkreter til de innleste historiene. NAFFEN og Arne kan brukes i samlingsstund, eller være med på tur, for å påpeke ulike situasjoner barna opplever i trafikken.

Som typer er de veldig forskjellige. Rett og slett motsetninger. NAFFEN er den som kan trafikk og som er snill og grei. Men Arne er mer rampete. Han gjør som han vil og tenker ikke på konsekvenser. I samspillet mellom NAFFEN og Arne skapes diskusjonene om hva som er riktig og hva som er feil. Og ikke minst hvorfor.

Fire fortellinger fra Nafdal (CD)

CD-en inneholder fire spennende lydfortellinger fra Nafdal. Historiene omhandler NAFFEN og alle vennene hans når de opplever ulike situasjoner i trafikken. Fortellingene kan spilles av eller leses opp av en voksen.

I etterkant av hver fortelling brukes hånddukkene for å skape interaksjon med barna. Forslag til hvordan interaksjonen kan gjøres finner du i dette heftet, etter hver historie.

Sang med NAFFEN (CD)

Videre inneholder CD-en trafikksanger med NAFFEN. Sangene er ment til å spilles og øves inn, slik at barna kan synge med. 

Aktivitetskort

I boksen finner du ett sett med forskjellige aktivitetskort, disse inneholder ulike aktiviteter som skal gjøre det engasjerende å lære om temaene i læreplanen. Hver aktivitet starter med samtaleemner du kan utføre med barna. Hånddukkene passer perfekt til å stille spørsmålene og skape god dialog med barna. Aktivitetene kan variere i tid, men har en tiltenkt varighet på̊ 5-15 minutter med konsentrasjon.

Tegneoppgaver

Under fanen nedlasting ligger flere ulike tegningsaktiviteter. Disse finner du og eksempler på i aktivitetsheftet . Hensikten med tegneoppgavene er å skape engasjement rundt NAFFEN slik at barna også̊ har lyst å høre historiene om trafikksikkerhet, samt at det er en anledning til å snakke om ulike trafikksituasjoner.

Trafikk-memory

Spillet er et tradisjonelt memoryspill med ulike elementer fra trafikken. Dette er ment som en underholdende måte å bli kjent med trafikkmiljøet på̊, samtidig som barna trener årvåkenhet og hukommelse.