Hopp til hovedinnhold

Bremseservice

Medlem 2500,-

Ikke-medlem 2700,-

I motsetning til den faste ordinære servicen som inntreffer hvert 1-2 år, er det ingen fasit på når bilen må ha bremseservice. Et godt tidspunkt for bremseservice er etter vinteren, da bremsene har blitt utsatt for større påkjenninger og slitasje, men også før du skal legge ut på en lengre biltur og du vil være trygg på at bremsene er i god stand.

Hva utføres på en bremseservice?

  • Vi tar av alle hjul på bilen
  • Sjekker slitasjebelegg på bremseklosser og bremseskiver (foran og bak på bilen)
  • Sjekker skade eller rust på bremseskivene
  • Renser og smører bremseklossefester, samt kalipperne slik at alle bevegelser går fritt
  • Kontrollerer tilstand på bremsevæske
  • Kontrollerer tilstand på slanger og rør
  • Vi avslutter bremseservicen med å prøvekjøre bilen, så den er klar for deg.

Hva om man må bytte bremseklosser/skiver?

Hvis vi avdekker slitasje eller feil med bremsene under servicen som gjør at noe må byttes, gir vi deg som kunde et uforpliktende tilbud på deler og arbeid. Som NAF-medlem får du 10 % medlemsrabatt.

Hvorfor bør man sjekke bremsene?

Bremsene er en slitasjedel (bremseklosser og skiver) og vil naturlig slites ned ved bruk. Mangelfull service kan føre til større/økt slitasje. ​

Kjørestil kan også påvirke bremsene og deres levetid. For eksempel ved pen kjøring (mye bykjøring) kan bremsene fortere sette seg fast. ​

Åpne bremser som skiver og klosser er mer utsatt for ytre påvirkninger (salt, støv, smuss, vann).​

Om bremsene ikke er optimale, kan bremsekraften reduseres og det kan være trafikkfarlig.  

Bremseservice – høyst aktuelt for deg med elbil

Elbilene benytter ofte elmotoren for å bremse, vi kaller dette en regenerativ bremsing. En konsekvens av dette er at driftsbremsen blir mindre brukt og bevegelige deler setter seg fortere fast i bremsesystemet (kombinasjon av regenerative bremser og ytre påvirkninger). Bremser som setter seg fast bidrar til økt slitasje på bremsene (må skiftes tidligere enn nødvendig) og kan føre til at bilen får en lavere rekkevidde i km (når bremser henger på må elmotoren bruke mer energi for å drive hjulene rundt). Derfor er det spesielt viktig med jevnlig bremseservice på elbiler. 

Bremseservice

Medlem 2500,-

Ikke-medlem 2700,-