Hopp til hovedinnhold

Etterkontroll (EU-kontroll)

Medlem 315,-

Ikke-medlem 395,-

Etterkontroll utføres etter en underkjent EU-kontroll når manglene er ferdig utbedret. Utbedring og etterkontroll kan utføres samtidig.

Allerede kunde eller medlem? Logg inn for raskere timebestilling, eller endre og avbestille timen din.

Dersom kjøretøyet ikke fikk godkjent EU-kontroll må manglene utbedres og kjøretøyet må på nytt fremvises på en etterkontroll.

NAF-senterne holder åpent

Frist for EU-kontroll utsettes

NAF følger helsemyndighetenes råd og pålegg for å redusere smitten av koronaviruset. Vi tar smitteverntiltak på alvor våre NAF-sentre, sånn at vi kan holde åpent om du har mulighet til å gjennomføre som planlagt.

Biler som har frist for EU-kontroll mellom 13. mars og 30. april får automatisk utsatt fristen i to måneder. Statens vegvesen gjør dette fordi mange nå er i karantene og skal holde seg hjemme for å hindre spredning av koronavirus.

Samtidig oppfordrer Statens vegvesen alle som har mulighet til å få bilen sin godkjent i ukene framover å gjennomføre kontrollen. Om alle venter, blir det fort opphopning og et press for oss som skal kontrollere bilene.

Akkurat som EU-kontrollen må etterkontrollen utføres hos NAF eller et annet godkjent verksted innen fristen.

Må bilen din på etterkontroll er fristen det som kommer først av enten opprinnelig kontrollfrist eller to måneder etter den underkjente EU-kontrollen.

Om EU-kontroll

EU-kontroll, også kjent som periodisk kjøretøykontroll (PKK), har til hensikt å avdekke om kjøretøyet tilfredsstiller et minstekrav til sikkerhet og miljø for å kjøre på veien. Kontrollpunktene omfatter blant annet sikt, bremser, lys, støy og avgasser. Om bilen ikke er godkjent etter kontrollfristen er det ulovlig å kjøre med bilen og den vil bli avskiltet.

Hvorfor må jeg ta EU-kontroll?

EU-kontroll, også kjent som periodisk kjøretøy kontroll (PKK), er en obligatorisk kontroll som skal gi en sikrere og mer miljøvennlig bilpark. 

Etterkontroll (EU-kontroll)

Medlem 315,-

Ikke-medlem 395,-