Du kan se og høre alle podcastene her, eller laste dem ned i iTunes eller Soundcloud og høre på dem når du vil. Hvis du abonnerer vil du få varsel straks en ny podcast er klar! 

Abonnér på Elbilpodden i iTunes

Abonnér på Elbilpodden i Soundcloud

Har du tips til saker eller temaer vi bør ta opp? Send en mail til elbil@naf.no!

Les mer på vår forside om elbil

Volkswagen før og etter dieselskandalen

Volkswagen hadde allerede elbiler på markedet da dieselskandalen var et faktum. Men skandalen sørget for et taktskifte hos bilprodusenten med 650.000 ansatte. Hør den norske VW-sjefen, administrende direktør Terje Male i Møller Mobility Group, fortelle om fremtidens Volkswagen og om hvordan det var å ha med den tyske toppledelsen på tur i elbillandet Norge. Male forteller også åpenhjertig om en svært vanskelig tid under «dieselgate».

 

Slik blir fremtidens bensinstasjoner

Hva skjer med bensinstasjonene? Legges de ned eller bygges de om? Roger Hertzenberg fra Uno X avslører at det ikke lenger heter bensinstasjon, men energistasjon! Se og hør hvordan Uno X ser for seg fremtiden, og hvordan de skal overleve i en bransje i stor endring.

 

Volvo vil selge deg mobilitet, ikke bare bil

Volvo og elbiler? Joda, den svensk-kinesiske bilprodusenten har planene klare! Administrerende direktør i Volvo Cars i Norge, Øystein Herland, er en visjonær mann, blogger og levende opptatt av fremtidens transportbehov. Og om få år tror han du ikke nødvendigvis kjøper en bil av Volvo, men mobilitet.

Hvor farlige er egentlig elbilbatteriene? 

Er batteriet på elbiler farlige? Kan de eksplodere? Hvor lenge varer de og kan de resirkuleres? Fredrik Andresen, daglig leder i Batteriretur AS, vet alt om dette! Faktisk mer enn bilprodusentene selv. Hør denne spennende podcasten der vi tar opp myter og fakta.

Elbilpodden statsbudsjett spesial!

Statsbudsjettet for 2019 er lagt fram, og hva betyr det egentlig for deg som kjører bil, enten den bruker bensin, diesel eller batteri? Vi har snakket med Geir Malmedal, leder for politisk avdeling i NAF, om det viktigste i statsbudsjettet innen transport og samferdsel.

Derfor kjøpte Coca Cola 100 elbiler

Administrerende direktør Stein Rømmerud i Coca Cola forteller om grønt skifte hos brusgiganten. 100 selgere har fått Opel Ampera-e som firmabil, og arbeidsgiver har også montert ladere på jobben og hjemme hos selgerne! Elbil som firmabil er null problem, mener Coca Cola-sjefen. Men på fritiden kommenterer han motorsport på TV, og han innrømmer at han liker lyden av en brølende motor. 

Hva er status på ladenettverket til Fortum?

De fleste med elbil har et forhold til ladeleverandøren Fortum. Vi spør kommunikasjonsjef Stian Mathisen om status på utbygging, forskjeller i pris på lading og hva Fortum gjør når det er problemer med ladestasjonene. Verdt å få med seg!

Ett år med elbil – hvordan har det vært?

Programleder Harald har kjørt et drøyt år med elbil. Kollega Christian Bjøntegaard har nå to elbiler, og takket farvel til bensinstasjonen. Hvordan har det siste året vært? Hvordan er det med elbil i hverdagen som eneste bil?

Hvor langt unna er den selvkjørende bilen?

Hans-Petter Nygård-Hansen er levende opptatt av teknologi og hvordan teknologien endrer måten vi lever på. Og - han kjører elbil. Se og hør hva HP Hansen mener om blant annet selvkjørende biler og fremtidens bilprodusenter!

Geir Malmedal i NAF forteller om elbilpolitikken

Det er politikerne som har bestemt målet om nullutslipp og elbilfordelene. Leder for NAF Politikk og forbruker, forteller om hva NAF gjør på Stortinget og hvorfor det er viktig å holde på politikken som er vedtatt.

Christina Bu i Elbilforeningen om elbil verden rundt

Generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen har reist verden rundt for å snakke om elbil. Og elbil er ikke bare noe særnorsk eller noe som finnes i California. Både Chile og Ukraina satser på elbil. Bli med Christina «verden rundt»!

Anette i NAF Forbruker om bilmessen i Geneve

Forbrukerrådgiver Anette Berve i NAF har sett på nyhetene som ble vist fram på bilmessen i Geneve tidligere i år. Hvor fort beveger bilbransjen seg mot større, bedre og billigere elbiler?

Marius Holm i Zero om klima og elbil på bygda

Spiller det noen rolle om akkurat jeg kjøper elbil? Marius Holm, leder i miljøstiftelsen Zero, snakker om de store linjene og klimaendringene, og at det er viktig hvilke valg hver og en av oss gjør. Og – han slår et slag for elbil på bygda! 

NAF-tester Kai Arne snakker om brukt elbil

Er det trygt å kjøpe brukt elbil? Og hva sjekker man egentlig på en EU-kontroll på en elbil? Kai Arne Hustveit Parsa jobber på NAF-senteret i Oslo med test og kontroll av biler, og er dessuten elektrisk entusiast og kjører el-moped!

Vigdis og Carina snakker om kvinner og elbil

Hvorfor har kvinner mer lyst på elbil enn menn? Er det noe nytt at kvinner er mer involvert i bilkjøpet nå? Og hvem er egentlig den mest fornuftige når de kjøper bil, kvinner eller menn?
I denne episoden snakker vi om kjønn og elbil. Vi har besøk av Vigdis Asbjørnsen og Carina Larsen fra bilklubben Tesla Owners Club.

Kim Olsen fra Bluetec forteller om hjemmelading

Hvordan lade trygt og sikkert hjemme? Hva er kravene til strømkursen, og hva er dete sagnomsuste B-jordvernet som kreves? Kim Olsen fra Bluetec gir deg svarene, og forteller om både ladebokser og hvordan du går fram enten du bor i enebolig eller borettslag.

Elise Thorvaldsen fra Fortum forteller om hurtiglading

Kan man stikke på kafé eller i butikken og la bilen stå igjen på hurtigladeren utenfor? Vi spør Elise Thorvaldsen fra Fortum om skikk og bruk, hvor mye man trenger å lade og hvilken kapasitet ladestasjonene har. Lading er enklere enn mange tror!

Journalist Rune Korsvoll om kommende elbiler

Elbilpodden nummer 4, 2018: Rune Korsvoll har vært biljournalist siden tidlig på 80-tallet, og allerede på midten av nittitallet testet han elbiler. I Elbilpoddens første sending i 2018 forteller Rune om hva vi kan vente oss av elbiler i årene fremover.

Bjørn Nyland «TeslaBjørn» i studio

Elbilpodden nummer 3, 2017: Elbil-entusiast Bjørn Nyland er kjent over hele verden som TeslaBjørn på Youtube. I Elbilpodden forteller han hvorfor han kjøpte elbil og hva han synes om elbiler i dag.

Luksusfellen-Magne forteller om elbil og økonomi

Elbilpodden nummer 2, 2017: Hva lønner seg? Leie, eie eller lease? Elbilpodden har besøk av programleder i Luksusfellen, forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1. Han gir gode økonomitips og har dessuten en quiz fra Luksusfellen på lur.

Ann Cathrin og Harald snakker elbilhistorie

Elbilpodden nummer 1, 2017: Visste du at elbilen er over 100 år gammel? Ann Cathrin Andersen og Harald Wisløff presenterer Elbilpodden, snakker litt norsk elbilhistorie og knuser en myte.

Derfor lager NAF podcast om elbil

Hele 70% av våre medlemmer vurderer å kjøpe elektrisk- eller delelektrisk bil ved neste bilkjøp. Med andre ord er det mange som har spørsmål, og mange som er inne i en mellomfase. Vi ser et behov vi må møte medlemmene, og podcast egner seg godt for diskusjon, drøfting og å løfte ting medlemmene lurer på. Vi er i tillegg inne i den største teknologiske utviklingen vi har hatt de siste 100 årene, som berører ikke bare menneskene, men juridiske, praktiske, og personvernmessige faktorer. Vi vil hjelpe medlemmene. Vi har også lyst til å gjøre dette på en lav-terskel og underholdende måte. Vi har ingen særinteresser på elbil, men er en forbrukerorganisasjon for alle bileiere.