Du kan se og høre alle podcastene her, eller laste dem ned i iTunes, Spotify eller Soundcloud og høre på dem når du vil. Hvis du abonnerer vil du få varsel straks en ny podcast er klar! 

Abonnér på Elbilpodden i iTunes

Abonnér på Elbilpodden i Soundcloud

Abonnér på Elbilpodden i Spotify

Har du tips til saker eller temaer vi bør ta opp? Send en mail til elbil@naf.no!

Les mer på vår forside om elbil

Slik skal Volvo bli helelektrisk

Mange har et forhold til Volvo med firesylindret bensinmotor. Men innen 2030 skal Volvo kun selge elektriske biler. Ikke en gang hybridbilene får være med inn i Volvos nye verden. Hvorfor gjør Volvo dette? Volvo-sjef Rita Kristin Broch forklarer, og forteller også om sin 1959-modell veteran-Volvo.

Hva mener samferdselsministeren om elbilfordelene og ladeinfrastruktur?

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) er gjest i Elbilpodden og vi spør: Forsvinner elbilfordelene? Blir det forbudt å kjøre dieselbil? Hva skal staten bidra med for bedre ladeinfrastruktur? Og ikke minst; hvorfor synes ikke statsrådens femåring og syvåring at pappas privatbil er kul?

Derfor lader elbilen dårligere om vinteren

Hvordan lade elbilen i kulda? Hvorfor lader elbiler dårligere i kulda og hvorfor er rekkevidden dårligere? Elektroingeniør Jan Tore Gjøby gir deg svaret på vinterens mysterier med elbiler.

Slik fant Kathrine (25) ut hvilken elbil hun ville ha

Kathrine Schønning er verken bilinteressert eller spesielt opptatt av miljøgevinsten med elbil. Men - hun trengte bil og kjøpte elbil. Hva valgte hun? Og hvordan er det for en ung bilkjøper å sette seg inn i alt det tekniske? Er informasjonen fra forhandlerne god nok? Eie eller lease? Vi har snakket med den helt vanlige kvinnen og bilkjøperen i gata!

Dine rettigheter når elbilen har feil og mangler

Det ruller stadig nye elbiler ut på veiene, men mange bilmodeller har feil og mangler nærmest før de havner hos kunden. Og hva med lovet rekkevidde på vinteren? Motor-redaktør Peter Raaum og NAF-advokat Vigdis Svennungsen forklarer hva som har skjedd og hvilke rettigheter du har.

Norges mest elektriske parkeringshus

Først tenkte utbyggeren å legge opp til «et par stikkontakter utendørs». Nå er Vulkan parkeringshus i Oslo kanskje Norges største og mest avanserte parkeringshus for elbiler med over 100 ladere. Daglig leder Frode Rønne Malmo forteller hvordan de løste parkeringsproblemer og bidrar til færre gateparkeringer med storsatsingen.

De mest spennende elbilene i 2021

Hvilke elbiler venter vi mest på i 2021? Vi har enda en gang besøk av journalistene Knut Moberg og Øivind Monn-Iversen som forteller om sine favoritter for i år. Og blant nykommerne er det flere kinesiske merker.

Grønn Kontakt vil mer og blir til Mer

Ladeoperatøren Grønn Kontakt vil gjøre Mer ut av seg! Ja, de bytter navn til Mer. Daglig leder for Mer i Norge og Sverige, Ole Henrik Hannisdal, forteller Mer om planene til ladeoperatøren. Og det er Mer enn bare ny logo og ny farge. Får vi flere ladere, høyere fart og bedre betalingsløsninger? Og hva har skjedd med appen?

Om BMWs elbil-følelse og myke franske fjæringer

Hvordan er følelsen i elbilen BMW iX3? Er det fortsatt en BMW? Og hvordan er Citroêns elbil med klassisk myk fjæring? Journalistene Øivind Monn-Iversen og Knut Moberg i magasinet Motor gir oss en status på nyheter og prøvekjøringer.

Når kommer monsterbatteriet til elbiler?

Hvordan blir fremtidens elbil-batteri? Er monsterbatteriet rett rundt hjørnet? Hanne Flåten Andersen fra Institutt for energiteknikk, IFE, gir svar som kanskje skuffer noen, men som er spennende for andre. Og batteriekspertise finnes faktisk i Norge.

Motorjournalistene gir en status på elbilmarkedet

Hva skjer i bilmarkedet i Norge? Hvilke biler har redaktør Peter Raaum og journalist Øyvind Monn-Iversen kjørt i det siste og hva synes de? Vi har invitert Motorredaksjonen i studio for en status.

Ford Mustang Mach-E er snart klar for Norge

Bilgiganten Ford skyver en klassiker foran seg i elektrifiseringen. Straks er Ford Mustang Mach-E klar for Norge, og dette blir rå kraft uten lyden av en V8. Ford-direktør Per Gunnar Berg forteller også om følelsen når alle fabrikker korona-stenges, og hvorfor Ford «skynder seg sakte» i elektrifiseringen.

Derfor blir bensinbilen dyrere om elbilen får mer avgifter

Elbiler bør også betale alle avgifter! Men er det så enkelt? Hvorfor blir bensin- og dieselbilen dyrere når elbilene betaler mer avgifter? Thor Egil Braadland i NAF forklarer politikken bak avgiftene i statsbudsjettet som er lagt fram.

Hvorfor er veteranen Nissan LEAF en suksess?

Det ruller 63.000 Nissan LEAF i Norge, men bare ett batteri har trengt reparasjon! Hvorfor ble LEAF en suksess, og hva skjer videre med elbiler fra Nissan? Knut Arne Marcussen fra Nissan Norge forteller, og overrasker til slutt Anette og Harald i episode 50! Nam nam!

Jan Tore kjørte 4300 kilometer på ferie med BMW i3

Jan Tore Gjøby er elektroingeniør og elbilentusiast. Men det betyr ikke at han kjører den dyreste elbilen. I sommer kjørte han 4300 kilometer på Norgesferie med en BMW i3! Og det er ikke første langtur med liten elbil. Hør elbilekspertens tips og hva han mener om ladenettverket.

Ionity vil gjøre lading like enkelt som Tesla

Bort med ladebrikker, SMS-løsninger eller apper. Ionity vil bli som Tesla Supercharger, der man bare kobler til laderen uten å gjøre noe mer. Jan Haugen Ihle i Ionity Norden forteller om status på lynladenettverket og om den første bilen som får superenkel lading!

Skoda Enyaq er korona-forsinket. Når kommer den?

Skodas nye elbil Enyaq skal bli en romslig og spennende bil tilpasset norske forhold. Kan den oppnå samme status som populære Octavia? Og hvor korona-forsinket er bilen? Skoda-direktør Thomas Meiner svarer!

Instagrammeren som setter ladenettverket på prøve

Kasper de Thurah var lei et hektisk liv, og nå bruker han heller tid på naturopplevelser og fotografering i Norge. Instagrammeren kjører elbil for å finne naturperlene. Dermed vet han mer enn de fleste om hvor det finnes ladestasjoner og hvordan man planlegger smart lading, uansett årstid. Abonnér på Elbilpodden i alle podcastapper, Spotify, iTunes og Youtube!

Kople er ny ladeoperatør i Norge. Er det plass til dem?

Er det plass til enda en ladeoperatør i Norge? Ja, mener Joackim Sveli fra den nye operatøren Kople. Operatøren har imidlertid en litt annen strategi enn de andre store, og Kople vil gjøre det enklere å bruke elbil på bygda.

Cecilie Skog blir eventyrer i egen bakgård og elbilist

Eventyrer Cecilie Skog har vært høyt og lavt i hele verden. Nå blir ekspedisjonene sammen med barna og i nærområdet, og innen rekkevidden av en elbil. Hør hvordan en som glemmer å fylle drivstoff skal blir elbilist!

DNT og NAF skal hjelpe deg med sommerferien 2020

Generalsekretær i Den Norske Turistforening, Dag Terje Solvang, og NAF-direktør Stig Skjøstad forbereder organisasjonene på den store Norges-ferien «alle» skal på. Er DNT-hyttene klare? Og kan man lade elbil ved hyttene og langs veien? DNT og NAF samarbeider i sommer for å gi deg trygghet på og utenfor veien!

Korona og økonomi med Magne Gundersen fra Luksusfellen

Skal jeg eie, leie eller lease elbil? Bør jeg være engstelig for økonomien på grunn av korona? Forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 forklarer, og som programleder i Luksusfellen forteller han også hvorfor dårlige bilkjøp er en gjenganger i TV-programmet.

Små, praktiske og retro-inspirerte elbiler klare for Norge

En rekke mindre og spennende elbiler er klare for Norge! Motor-journalist Øivind Monn-Iversen og programleder Anette Berve har prøvekjørt blant annet Lexus, DS3 Crossback, Peugeot e-208 og Mini Cooper Electric. Hør deres meninger om bilene!

Slik rammer Korona-viruset bilbransjen

Hva skjer med bilprodusentene når Korona-viruset rammer med full tyngde og fabrikkene stenger? Stopper utviklingen av elbiler opp, og hva har krisen å si for bilen du kanskje har bestilt? Vi spør Motor-redaktør Peter Raaum fra hans hjemmekontor.

Hvor brannfarlige er egentlig elbilene og ladingen?

Er elbiler rullende brannbomber? Hva er kravene til lading hjemme? Og var elbiler en fare under brannen i parkeringshuset utenfor Stavanger? Vi har spurt Jostein Ween Grav i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Lær om trygg hjemmelading!

Slik gjorde vi verdens største elbiltest

Hvordan gjorde vi den store rekkeviddetesten av 20 elbiler i vinter? Og hvilke valg måtte vi ta? Bli med «bak kulissene» etter verdens største elbiltest sammen med Motor-redaktør Peter Raaum og journalist Øivind Monn-Iversen.

Disse elbilene kommer i 2020

I løpet av 2020 kommer et vell av nye og spennende elbiler på veiene. Vi har snakket med journalist Øivind Monn-Iversen og redaktør Peter Raaum i NAF-magasinet Motor om noen av nyhetene. Og her er det både gode og mindre gode nyheter.

Slik fikset grendelaget 750 ladeplasser til beboerne

Grendelaget på Langhus i Ski utenfor Oslo trengte strøm til 750 ladere for elbil. Styreleder Espen Andresen begravde seg i mye han ikke kunne, og fikk etterhvert hjelp av konsulent Mats Graff. Hør hvordan grendelaget løste utfordringene og fikk til et av landets største ladeanlegg uten at beboerne ble blakke!

Dette er den nye Mercedes EQC

Hva mener Mercedes? At de skal fortsette med bensin og diesel, eller bare elbiler? Se og hør den norske Mercedes-sjefen Kjetil Myhre forklare, og dessuten fortelle om den nye elektriske SUVen EQC.

Asko har bestilt 10 Tesla Semi til varetransport

Lastebilene fra Asko ser du hver dag på norske veier, og administrende direktør Tore Bekken var raskt ute med å bestille Tesla Semi. Men mens Asko venter på de 10 nye Tesla-trailerne, forteller de gjerne om hvordan de jobber systematisk med å redusere utslipp fra de tunge kjøretøyene sine. Et enkelt tiltak var blant annet å endre farge på lastebilene. Hør hvorfor!

Slik er den første elektriske Porschen

Det har vært litt av en reise for Porsche, men nå lanseres endelig den helelektriske Porsche Taycan. Hva har man gjort med den klassiske motorlyden på en lydløs bil? Og hva har de tyske ingeniørene sagt når de har vært på besøk i elbillandet Norge? Den norske Porsche-sjefen Morten Scheel forteller om den elektriske utgaven av den klassiske bilen.

Hva skjedde da vi tømte ni elbiler for strøm?

Sommeren 2019 kjørte Motor og NAF over 1000 km med VW e-Golf, BMW i3, Nissan LEAF 40 kWt og 62 kWt, Kia e-Niro og e-Soul, Hyundai Kona, Opel Ampera-e og Tesla Model 3. Motor-redaktør Peter Raaum var med på testen, sammen med programledere Harald og Anette. Vi forteller litt om «behind the scenes», rekkevidde og dårlige ladeopplevelser. For det er til tider virkelig dårlig..

Live fra Arendalsuka; Derfor betalte ikke Bellona-Frederic bompenger

Bellona-leder Frederic Hauge forteller om da han importerte den første elbilen til Norge i 1989, og om rampestreker i bomringen. Kjetil Lund, den nye direktøren i NVE, avslører om det norske strømnettet tåler at alle elbilene lader. Forsker Niels Buus Kristensen i TØI er transporteksperten regjeringen får råd av. NAF-sjef Stig Skjøstad oppsummerer en hektisk uke i Arendal.

Live fra Arendalsuka; Volkswagen ID Buzz og batterier fra Mo i Rana?

Den første av to live-sendinger fra Arendalsuka 2019! Vi har studio i prototypen på VW ID Buzz og snakker om Volkswagens tøffe satsing på elbiler, om norske gründere som vil starte batterifabrikk i Mo i Rana med tusenvis av arbeidsplasser, og med Statens vegvesen om «smarte» veier og fremtidens infrastruktur

Kineserne kommer til Norge neste år

En tredjedel av verdens biler produseres i Kina. Det er vanskelig å forestille seg for nordmenn som er vant til tyskere og japanere. Og Kina satser hardt på elektriske biler, og de skaffer kompetanse fra blant annet Tyskland. Redaktør Peter Raaum i magasinet Motor ble invitert til det nye bilmerket Byton. Hør om hans besøk i Kina, om det enorme apparatet kineserne ruller i gang og hvordan fremtidens bilhold blir!

Volkswagens nye elbil ID.3 på vei til Norge!

Volkswagen Boble, Volkswagen Golf og nå ID.3. Tre milepæler. Harald Edvardsen Eibak hos importøren Møller avslører flere detaljer om den helt nye elektriske bilen fra VW! Vi snakker også om hvordan veien ut av dieselskandalen har vært.

Slik skal IONITY erobre Europa

Ladeleverandøren IONITY kaller Teslas superladenettverk for «lillebror» når det gjelder hastighet! Hør Jan Haugen Ihle fortelle om IONITYs planer for korridorer av lynladere i Europa, og om betalingsløsninger som må og skal bli bedre enn de er i dag.

Hva er planene til Grønn Kontakt framover?

Grønn Kontakt er en av landets største leverandører av hurtiglading. Men det trengs mange flere ladere for å dekke behovet. Hvorfor bygges ikke ladere i hver krok av landet, og når kommer Grønn Kontakt med en ladestasjon «nær deg»? Produktsjef Daniel Wie forklarer!

Når skal elbilene betale avgifter? Og hva med ladere i Finnmark?

Statssekretær Sveinung Rotevatn (V) mener det er viktig at regjeringen fortsetter arbeidet med å få flere til å kjøpe elbil. Men - på et tidspunkt må også elbilkjøpere bidra med avgifter som staten taper i dag. Og Rotevatn lover flere hurtigladere lengst nord i Norge

Den grufulle sannheten om kobolt og batterier

Har du tapt diskusjonen på festen om elbilbatterier og barnearbeid i Kongo? Vel, skeptikerne har rett. Kobolt fra fattige barnehender ruller på norske veier. Beate Ekeløve-Slydal fra Amnesty Norge forteller den brutale sannheten, men sier samtidig at vi slett ikke skal boikotte kobolt. Se og hør hvordan Amnesty klarte det bilbransjen ikke greide, og om hvorfor det er viktig å ikke boikotte Kongo.

Rapport fra bilutstillingen i Genève!

Vi har vært på bilutstillingen i Genève og sett på elbilnyheter! Vi har snakket med internasjonale og norske sjefer om både biler, klimamål, ladeinfrastruktur og fremtidens elbiler. Dessuten traff vi en journalist som har vært på hver eneste utstilling siden 1962. Slå den!

KIA-sjefen forteller om nye modeller og bilhold

Administrerende direktør Irene Solstad i KIA mener fremtidens kunde ikke bare trenger én bil, men en tjeneste over mange år avhengig av behov. Har vi eid vår siste bil? Og dessuten; kommer KIA med elbiler med hengerfeste? Og hvilke nye modeller er underveis?

Når kommer Nissan med flere elbiler?

Nissan var først ute med en elbil det ble solgt mye av i Norge, og nå ruller tredje generasjon Nissan LEAF ut på veiene? Men hva mer er det Nissan vil? Når kommer andre typer elbiler fra Nissan? Og vil de få skikk på appen sin? Hva mede brukt elbil? Nissans toppsjef i Norge, Anders Mamen-Lund, svarer i årets første episode av Elbilpodden!

Volkswagen før og etter dieselskandalen

Volkswagen hadde allerede elbiler på markedet da dieselskandalen var et faktum. Men skandalen sørget for et taktskifte hos bilprodusenten med 650.000 ansatte. Hør den norske VW-sjefen, administrende direktør Terje Male i Møller Mobility Group, fortelle om fremtidens Volkswagen og om hvordan det var å ha med den tyske toppledelsen på tur i elbillandet Norge. Male forteller også åpenhjertig om en svært vanskelig tid under «dieselgate».

Slik blir fremtidens bensinstasjoner

Hva skjer med bensinstasjonene? Legges de ned eller bygges de om? Roger Hertzenberg fra Uno X avslører at det ikke lenger heter bensinstasjon, men energistasjon! Se og hør hvordan Uno X ser for seg fremtiden, og hvordan de skal overleve i en bransje i stor endring.

Volvo vil selge deg mobilitet, ikke bare bil

Volvo og elbiler? Joda, den svensk-kinesiske bilprodusenten har planene klare! Administrerende direktør i Volvo Cars i Norge, Øystein Herland, er en visjonær mann, blogger og levende opptatt av fremtidens transportbehov. Og om få år tror han du ikke nødvendigvis kjøper en bil av Volvo, men mobilitet.

Hvor farlige er egentlig elbilbatteriene? 

Er batteriet på elbiler farlige? Kan de eksplodere? Hvor lenge varer de og kan de resirkuleres? Fredrik Andresen, daglig leder i Batteriretur AS, vet alt om dette! Faktisk mer enn bilprodusentene selv. Hør denne spennende podcasten der vi tar opp myter og fakta.

Elbilpodden statsbudsjett spesial!

Statsbudsjettet for 2019 er lagt fram, og hva betyr det egentlig for deg som kjører bil, enten den bruker bensin, diesel eller batteri? Vi har snakket med Geir Malmedal, leder for politisk avdeling i NAF, om det viktigste i statsbudsjettet innen transport og samferdsel.

Derfor kjøpte Coca Cola 100 elbiler

Administrerende direktør Stein Rømmerud i Coca Cola forteller om grønt skifte hos brusgiganten. 100 selgere har fått Opel Ampera-e som firmabil, og arbeidsgiver har også montert ladere på jobben og hjemme hos selgerne! Elbil som firmabil er null problem, mener Coca Cola-sjefen. Men på fritiden kommenterer han motorsport på TV, og han innrømmer at han liker lyden av en brølende motor. 

Hva er status på ladenettverket til Fortum?

De fleste med elbil har et forhold til ladeleverandøren Fortum. Vi spør kommunikasjonsjef Stian Mathisen om status på utbygging, forskjeller i pris på lading og hva Fortum gjør når det er problemer med ladestasjonene. Verdt å få med seg!

Ett år med elbil – hvordan har det vært?

Programleder Harald har kjørt et drøyt år med elbil. Kollega Christian Bjøntegaard har nå to elbiler, og takket farvel til bensinstasjonen. Hvordan har det siste året vært? Hvordan er det med elbil i hverdagen som eneste bil?

Hvor langt unna er den selvkjørende bilen?

Hans-Petter Nygård-Hansen er levende opptatt av teknologi og hvordan teknologien endrer måten vi lever på. Og - han kjører elbil. Se og hør hva HP Hansen mener om blant annet selvkjørende biler og fremtidens bilprodusenter!

Geir Malmedal i NAF forteller om elbilpolitikken

Det er politikerne som har bestemt målet om nullutslipp og elbilfordelene. Leder for NAF Politikk og forbruker, forteller om hva NAF gjør på Stortinget og hvorfor det er viktig å holde på politikken som er vedtatt.

Christina Bu i Elbilforeningen om elbil verden rundt

Generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen har reist verden rundt for å snakke om elbil. Og elbil er ikke bare noe særnorsk eller noe som finnes i California. Både Chile og Ukraina satser på elbil. Bli med Christina «verden rundt»!

Anette i NAF Forbruker om bilmessen i Geneve

Forbrukerrådgiver Anette Berve i NAF har sett på nyhetene som ble vist fram på bilmessen i Geneve tidligere i år. Hvor fort beveger bilbransjen seg mot større, bedre og billigere elbiler?

Marius Holm i Zero om klima og elbil på bygda

Spiller det noen rolle om akkurat jeg kjøper elbil? Marius Holm, leder i miljøstiftelsen Zero, snakker om de store linjene og klimaendringene, og at det er viktig hvilke valg hver og en av oss gjør. Og – han slår et slag for elbil på bygda! 

NAF-tester Kai Arne snakker om brukt elbil

Er det trygt å kjøpe brukt elbil? Og hva sjekker man egentlig på en EU-kontroll på en elbil? Kai Arne Hustveit Parsa jobber på NAF-senteret i Oslo med test og kontroll av biler, og er dessuten elektrisk entusiast og kjører el-moped!

Vigdis og Carina snakker om kvinner og elbil

Hvorfor har kvinner mer lyst på elbil enn menn? Er det noe nytt at kvinner er mer involvert i bilkjøpet nå? Og hvem er egentlig den mest fornuftige når de kjøper bil, kvinner eller menn?
I denne episoden snakker vi om kjønn og elbil. Vi har besøk av Vigdis Asbjørnsen og Carina Larsen fra bilklubben Tesla Owners Club.

Kim Olsen fra Bluetec forteller om hjemmelading

Hvordan lade trygt og sikkert hjemme? Hva er kravene til strømkursen, og hva er dete sagnomsuste B-jordvernet som kreves? Kim Olsen fra Bluetec gir deg svarene, og forteller om både ladebokser og hvordan du går fram enten du bor i enebolig eller borettslag.

Elise Thorvaldsen fra Fortum forteller om hurtiglading

Kan man stikke på kafé eller i butikken og la bilen stå igjen på hurtigladeren utenfor? Vi spør Elise Thorvaldsen fra Fortum om skikk og bruk, hvor mye man trenger å lade og hvilken kapasitet ladestasjonene har. Lading er enklere enn mange tror!

Journalist Rune Korsvoll om kommende elbiler

Elbilpodden nummer 4, 2018: Rune Korsvoll har vært biljournalist siden tidlig på 80-tallet, og allerede på midten av nittitallet testet han elbiler. I Elbilpoddens første sending i 2018 forteller Rune om hva vi kan vente oss av elbiler i årene fremover.

Bjørn Nyland «TeslaBjørn» i studio

Elbilpodden nummer 3, 2017: Elbil-entusiast Bjørn Nyland er kjent over hele verden som TeslaBjørn på Youtube. I Elbilpodden forteller han hvorfor han kjøpte elbil og hva han synes om elbiler i dag.

Luksusfellen-Magne forteller om elbil og økonomi

Elbilpodden nummer 2, 2017: Hva lønner seg? Leie, eie eller lease? Elbilpodden har besøk av programleder i Luksusfellen, forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1. Han gir gode økonomitips og har dessuten en quiz fra Luksusfellen på lur.

Ann Cathrin og Harald snakker elbilhistorie

Elbilpodden nummer 1, 2017: Visste du at elbilen er over 100 år gammel? Ann Cathrin Andersen og Harald Wisløff presenterer Elbilpodden, snakker litt norsk elbilhistorie og knuser en myte.

Derfor lager NAF podcast om elbil

Hele 70% av våre medlemmer vurderer å kjøpe elektrisk- eller delelektrisk bil ved neste bilkjøp. Med andre ord er det mange som har spørsmål, og mange som er inne i en mellomfase. Vi ser et behov vi må møte medlemmene, og podcast egner seg godt for diskusjon, drøfting og å løfte ting medlemmene lurer på. Vi er i tillegg inne i den største teknologiske utviklingen vi har hatt de siste 100 årene, som berører ikke bare menneskene, men juridiske, praktiske, og personvernmessige faktorer. Vi vil hjelpe medlemmene. Vi har også lyst til å gjøre dette på en lav-terskel og underholdende måte. Vi har ingen særinteresser på elbil, men er en forbrukerorganisasjon for alle bileiere.