Topp 3 er uendret fra gårsdagen, med Mads’ team kollega i Citroen Racing, Kris Meek, i ledelsen, mens Jari Matti Latvala fra Volkswagen holder 3. plass. Mads og Jonas har minsket differansen opp til 1. plassen fra 53,5 sekunder etter gårsdagen til 38,6 nå, og har samtidig øket ledelsen til Latvala fra 12,8 sekunder til 25,1 etter dagens fartsetapper.

«Vi har fulgt planen vår», sier Mads, «passet godt på bilen på de røffe veiene, men samtidig klart å holde høyt tempo. Bilen har fungert helt perfekt og vi er godt fornøyd med dagen. Vi har ikke hatt andre problemer en formen min», fortsetter Mads, som gjennom hele løpet har slitt med sår hals og feber.
«Jeg tenker ikke på det når vi kjører, men energien er dårlig, og jeg har gått tom mot slutten av de lange prøvene. Vi har bare to fartsetapper igjen, samme prøven på 16,2 km som går 2 ganger. Jeg regner ikke med å bli bra til i morgen, men jeg skal garantert komme meg gjennom uten å tenke mye på sykdom i morgen heller», avslutter han.
Med bare 32,4 km igjen vil det ikke skje endringer i topp 3 på ren kjøring. Skal det bli endringer så må det skje noe med en av dem. Men med ekstremt vanskelige og røffe forhold er det ingen umulighet. Så spenningen vil holdes ved like til siste stund. Siste fartestappe er den såkalte Power Stage, som går på TV2 sportskanalen kl. 1700 i morgen (søndag). Da kan avgjørelsen følges på direkten. Ellers kan resultater finnes via www.madsostberg.no og på www.wrc.com.

Foto: Citroen Racing Media