En gang i året åpner vi alle øvingsbanene i landet og arrangerer «Åpen dag». Der er alle velkomne uansett om de er NAF-medlemmer eller ikke.

Alle som kjører bil har lært hvordan man skal håndtere bilen på glatt føre, men de fleste har kun vært gjennom dette én gang – den gangen de tok førerkort. På åpen dag kan du lære å kjenne din egen bil og dens begrensinger på glatt føre i trygge omgivelser.

Faktisk kan du ta med hele familien i bilen, så får alle oppleve hva som kan skje ved en unnamanøver eller bråbrems.

– I år hadde vi mange 16-åringer som øvelseskjørte, og arrangementet var vellykket for sjette år på rad, forteller Mary S. Schjerpen, kurskoordinator, trafikklærer og ansvarlig for Åpen dag i NAF.

VIDEO: Se NAF-ekspertens tips for kjøring på glatt føre!

Fikk du ikke deltatt?

Som NAF-medlem får du en gratis glattkjøringstime i året, på en av våre øvingsbaner. Ta kontakt med en av NAFs baneledere og avtal time.

*Gjelder ikke i forbindelse med obligatorisk sikkerhetskurs på bane i forbindelse med førerkort, men er du NAF-medlem får du 150,- kroner i rabatt.

Øvingsbanene finner du her.

Kjør trygt og spar penger som NAF-medlem

Få hjelp av NAFs team av bilbergere, advokater og bileksperter du også!

Få mer informasjon

Derfor bør du trene glattkjøring

Men hvorfor bør du benytte anledningen og trene på glattkjøring?

Utviklingen av førerstøttesystemer har vært formidabel, men mange vet ikke hvordan førerstøttesystemene virker på sin egen bil. Nye biler oppfører seg annerledes enn de gamle.

Når én av to bilførere i Norge er engstelige for å kjøre bil om vinteren, viser det et behov for mange at det er nyttig å friske opp sine kunnskaper om å kjøre på glatta.

Det du lærer kan redde liv

For deg som trafikant er det viktig å oppleve og forstå årsaken til at farlige situasjoner oppstår. Å kjenne sine egne begrensninger er også avgjørende.

Alle som kjører bil har en gang lært hvordan man skal håndtere bilen på glatt føre, men de fleste har kun vært gjennom dette én gang – den gangen de tok førerkort.

På våre glattkjøringsbaner får du testet ut dine ferdigheter på glatt føre, som kan være med på å redde ditt eget og andre medtrafikanters liv.

 

Har du spørsmål, ta kontakt med Mary S. Schjerpen på mary.schjerpen@naf.no.