En gang i året åpner NAF alle øvingsbanene i landet og arrangerer «Åpen dag». Der er alle velkomne uansett om de er NAF-medlemmer eller ikke.

Alle som kjører bil har lært hvordan man skal håndtere bilen på glatt føre, men de fleste har kun vært gjennom dette én gang – den gangen de tok førerkort. På åpen dag kan du lære å kjenne din egen bil og dens begrensinger på glatt føre i trygge omgivelser.

– I år hadde vi mange 16-åringer som øvelseskjørte, og arrangementet var vellykket for femte år på rad, forteller Mary S. Schjerpen, trafikklærer og ansvarlig for Åpen dag i NAF.

Simulert krasj i åtte kilometer

Under Åpen dag 2018 var blant annet Tesla tilstede på flere av banene, og de fremmøtte fikk prøvekjøre elbilen på glatt føre. De fikk også muligheten til å prøve seg i kollisjonssimulatoren – der man opplever en krasj i åtte kilometer i timen. Mange av øvingsbanene hadde også "veltepetter" der en rundvelt ble simulert, og minibane for de minste bilistene. 

NAFs lokalavdelinger var på plass både med pølser, vafler, kaffe og aktiviteter for store og små. NAF gleder seg over at så mange fikk prøvd bilen sin på glatta, og er mer rustet for vinterføre enn tidligere.

Fikk du ikke deltatt?

Som NAF-medlem får du en gratis glattkjøringstime i året, på en av våre øvingsbaner. Ta kontakt med en av NAFs baneledere og avtal time.

*Gjelder ikke i forbindelse med obligatorisk sikkerhetskurs på bane i forbindelse med førerkort, men er du NAF-medlem får du 150,- kroner i rabatt.

VIDEO: Se NAF-ekspertens tips for kjøring på glatt føre!

På Åpen dag på NAF øvingsbaner får du prøvd deg på unnamanøver med hinder, med forskjellige hastigheter og vanskelighetsgrader.

«Fotgjengerne» kommer fortere enn du tror! Her gjelder det å styre og bremse riktig.

Kyndig personell fra NAF gir deg veiledning underveis, og du har ingenting å frykte. 

Kan hende blir du utsatt for en «utforkjøring» i svingen. Men banene er trygge og bilen din tåler fint en tur utfor veien. Her fra Jølster i Sogn og Fjordane.

Rett hastighet gjennom svingen! På Åpen dag lærer du din egen bil og dens begrensinger å kjenne.

Åpen dag byr ikke bare på glattkjøring. På noen av banene finnes en «VeltePetter». Her får du merke hvordan det er å sitte i en bil som går rundt.