Sjekk om eier og selger er samme person

Det er enkelt å finne ut hvem bilens eier er. Opplysningene kan du få tilsendt på SMS.


finn kjøretøyets eier på mobil
Registrert bruktbil. © NAF

Kort fortalt:

  • Sjekk om eier og selger er samme person
  • Sjekk eier i bilens vognkort eller få opplysningene tilsendt på SMS
  • Sjekk også kjøretøyopplysningene hos Statens vegvesen

Kjøretøyopplysninger om eierskap av bil

Ved kjøp av bil privat er det viktig å kontrollere at den personen som selger bilen virkelig er rette eier. Dette kan enkelt gjøres ved å kontrollere hvem som står som eier i vognkortet mot navnet på selgeren. Er du i tvil, kan du be selgeren legitimere seg. Vil ikke selger legitimere seg, bør du revurdere å kjøpe bil av vedkommende.

Finn eier av bilen

Har du ikke tilgang til vognkortet eller er usikker på hvem som er eier, kan du få kjøretøyopplysninger via SMS. Dette kan du sjekke ved å bruke bilens registreringsnummer. Husk at det kun er registrert eier som kan selge kjøretøyet, samt signere salgsmelding. Hvis selger ikke er den som står oppført som eier, bør du be om å få fremlagt fullmakt fra eier. Det anbefales på det sterkeste at salgsmelding er signert av begge parter senest ved overtakelsen av kjøretøyet.

Sjekk registreringsstatusen til kjøretøyet

På vegvesen sin nettsider kan du sjekke registreringsstatusen til kjøretøyet. Selv om skiltene står på kjøretøyet, kan det være avregistrert. Du må registrere kjøretøyet før du kan ta det i bruk. Dersom eier av kjøretøyet har avregistrert kjøretøyet uten å levere inn skiltene til Statens vegvesen, må du få med skiltene når du kjøper kjøretøyet.

Andre opplysninger om bilen

Ønsker du å finne opplysninger om kjøretøyet generelt (eksempel: mål og vekt, dekkdetaljer, frist for EU-kontroll, etc.), kan du finne det her.

Jeg finner ingen informasjon om bilen

Hvis SMS-tjenesten til Statens vegvesen ikke gir deg noe resultat, er kjøretøyet av forskjellige årsaker unntatt fra å vises offentlig i Kjøretøyregisteret.

Finnes ingen informasjon om bilen på SMS-tjenesten bør du sjekke nøye hvorfor.

Publisert: 13. september 2022

Sist oppdatert: 6. desember 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?