Det er en jungel av leiebilforsikringer og er du ikke vant med å leie bil kan man fort bli forvirret over alle forsikringene. NAFs egenandelsforsikring, også kjent som Super CDW, dekker eventuell egenandel på kaskoforsikringen.

Vår forsikring dekker:

Medlemmets egenandel med inntil kr 20.000 ved:

  • Kaskoskade på kjøretøyet
  • Tyveri av kjøretøyet
  • Brann i kjøretøyet
  • Maksimalt 1 skade per kontingentår

Forsikringen vår dekker ikke:

  • Glasskade
  • Helårs privatleie av kjøretøy
  • Leasede kjøretøy
  • Leie i forbindelse med varetransport, bilpool, bilabonnement eller lignende (f.eks. Nabobil, imove, Vy, Hyre).
  • Som følge av uaktsomhet, ulovlig kjøring eller brudd på leiekontrakt

Vår forsikring har ingen tidsbegrensning for leieperioden og gjelder når du har gyldig medlemskap med veihjelp. Forsikringen gjelder tradisjonell bruk av leiebil, dvs leie av ett kjøretøy til en bestemt reise eller ferieopphold.  Les våre vilkår for veihjelp.

Benytt vårt refusjonsskjema for en rask behandling av din søknad.

Dersom uhellet er ute

Krever leiebilselskapet deg for egenandel betaler du dette først, tar vare på kvitteringen og leiebildokumentene, og så søker du NAF om refusjon. Bruk vårt refusjonsskjema, legg ved kvittering og leiebildokumentene i søknaden, så får du pengene tilbake på din konto etter bare noen få dager.

Unngå forvirring hos leiebilselskapet

Egenandelsforsikringen en avtale du får via ditt medlemskap i NAF, og den har ingenting med forholdet mellom leiebilselskapet og deg å gjøre. Det er du som er ansvarlig for leieforholdet, og som signerer leiepapirene.

Tilbakemeldinger fra andre medlemmer er at det kan skape forvirring hos leiebilselskapet, om du sier du har en super CDW-forsikring. Leiebilselskapet kan oppfatte dette som om du har tegnet en forsikring for den konkrete leiebilen og vil da kreve å få se dokumentasjon på forsikringen.

Vår forsikring fungerer ikke slik. Dersom uhellet er ute betaler du egenandelen din til leiebilselskapet, og søker NAF om refusjon i etterkant.

Les mer om: Lynraskt oppgjør med egenandelsforsikring på leiebil

Dette må du ta stilling til

Det tekniske navnet på egenandelsforsikring for leiebil er «super CDW» (Super Collision Damage Waiver), men har også mange forskjellige betegnelser. Dette er en forsikring som vi anbefaler de som ikke allerede har det inkludert i sitt medlemskap hos NAF eller andre forsikringer å tegne. Da unngår du dyr egenandel – om uhellet skulle være ute. Den kan koste fra noen hundrelapper til flere tusen kroner avhengig av hvor lenge du leier, selskap og fra land til land. Merk at vår forsikring dekker egenandel ved kaskoskade. Det vil si at du må ha en kaskoforsikring fra før. Kaskoforsikring er normalt inkludert i alle leiebilavtaler i Europa, men kontroller dette for å være sikker på at du har kasko.

Vår egenandelsforsikring for leiebil dekker de aller fleste behov, og er inkludert i vårt medlemskap med veihjelp. Imidlertid er det du som er ansvarlig for leiebilen som må vurdere hva som er hensiktsmessig. Det er viktig at du vurderer om NAFs dekning på inntil 20.000 kroner er godt nok.

Leier du en premium leiebil kan det hende at det er en høyere egenandel enn hva vi tilbyr, og du må vurdere om du skal ha en forsikring som leiebilselskapet tilbyr deg i tillegg. Husk at vår egenandelsforsikring (super CDW) kun gjelder skader som dekkes av kaskoen (CDW) i tillegg til tyveri og brann. Hva kaskoen dekker kan variere litt mellom de ulike selskapene. Kasko er normalt inkludert i leien hos de fleste leiebilfirmaer, men dette bør du også undersøke før du leier bilen.

Som NAF-medlem med veihjelp slipper du disse utgiftene!