Dette gjør vi for å bevise at det finnes håp for barnefamilier i tidsklemma som mister dyrbar tid i trafikken hver eneste dag. Sammen kan vi ta tiden tilbake!

For at eksperimentet skal bli en suksess trenger vi også DIN hjelp. Det innebærer kanskje at du må bryte noen rutiner, men vi skal gjøre vårt for at det skal bli en så smidig og god opplevelse som mulig. Her ser du hvordan DU kan være med å gjøre 22. september til årets beste hverdag:

Test gratis innfartsparkering

På "Årets beste hverdag" gjør IKEA Slependen om parkeringsplassene sine til innfartsparkeringsplasser. Det vil si at du kan kjøre til IKEA, parkere bilen og hoppe på bussen inn til sentrum. Ruter dobler sine bussavganger fra IKEA Slependen og Oslo sentrum på morgenen denne dagen og setter opp ekstra busser fra sentrum og tilbake til IKEA på ettermiddagen.

På IKEA-bussen stiller P4 også med underholdning for å gjøre den lettvinte bussturen til en ekstra hyggelig opplevelse. Det vil også bli andre overraskelser på lur for de som tar turen til IKEA Slependen denne morgenen.

Start arbeidsdagen litt senere…eller litt tidligere

Dersom arbeidsgiveren din tilbyr fleksibel arbeidstid – benytt deg av det! Ved å starte arbeidsdagen en time senere eller tidligere, kan du ikke bare slippe unna køen selv, du bidrar også til at det blir mindre kø for de som er avhengige av å være på veien i rushtiden. Kanskje du til og med kan ha hjemmekontor?

Ta en ekstraordinær sykkeltur

Bor du i nærheten av E18 kan du sykle til jobben sammen med Sigurd Sollien og P4. Vi legger opp en rute med flere innfartspunkter slik at alle som ønsker det får muligheten til å sykle sammen med oss. Er du tidlig ute på IKEA Slependen kan du gjøre turen ekstra behagelig ved å låne en el-sykkel fra Eco Ride, helt gratis.

Prøv sosial samkjøring

Har du en nabo, venn eller kollega som skal samme vei som deg? Kjør sammen! Jo flere som kjører sammen, dess færre biler blir det på veien. Ikke noe vits i å lage kø for hverandre når man skal i samme retning uansett.

Reis kollektivt med gevinst

Dersom buss, T-bane, tog eller kanskje en båt, på vei mot sentrum, passerer hjemmet ditt på morgenkvisten - stig om bord! Utover å bidra til bedre trafikkflyt slipper du å lete etter parkeringsplass når du kommer frem. Det er til og med bra for miljøet. Både Ruter og NSB øker antall plasser på tog og buss på Årets beste hverdag. Sett bilen hjemme og hiv deg på bussen, banen, toget eller kanskje til og med båten. Jo flere som reiser kollektivt, jo færre biler vil det være på veien og trafikken vil flyte bedre.