Hopp til hovedinnhold

Oljeskift

Vi skifter oljen mens du venter. DU kan også kombinere oljeskift med EU-kontroll eller NAF Test  da gir vi deg som er NAF-medlem 15 % rabatt.

NAF-senteret benytter kvalitetsoljer fra Total og vi hjelper deg å velge riktig oljetype til din bil. Oljeprisen varierer fra bil til bil, avhengig av oljetype, kvalitet og hvor mye olje din bil skal ha.

Hvor ofte må jeg skifte olje?

Oljeskift gjøres normalt årlig eller etter bilens servicebeskrivelse. Hvor hyppig man trenger å skifte olje avhenger blant annet av kjøremønster. Har man mange småturer, køkjøring eller belaster motoren mye med f.eks. tung last bør man foreta oljeskift oftere.

Hva gjør motoroljen?

Motoroljen har flere funksjoner og den mest åpenbare er å smøre motoren, sørge for at de bevegelige delene i motoren holdes fra hverandre og ikke slites. En frisk og god motorolje legger et beskyttende lag over delene og hindrer korrosjon. Motoroljen hjelper også med kjøling og transporterer vekk friksjonsvarmen. En annen viktig funksjon er at motoroljen holder motoren ren ved at den fester til seg smuss ol.

Skift oljefilter samtidig med oljen

Motoroljen blir skitten over tid og oljefilteret har som oppgave å holde oljen så ren som mulig. Når du først foretar oljeskift, så husk å skifte filteret også.

Oljens viskositet (hva betyr tallene og bokstavene i oljens navn)

Motoroljen skal fungere under alle driftsforhold. I høye temperaturer må oljen holde seg passe tyktflytende og under kalde forhold må den være tynn nok til å pumpes ut i motoren og opprettholde motoroljens funksjoner.

Motoroljens viskositet er et mål på en oljens motstand mot å flyte. Oljer som er beregnet for kalde temperaturer er merket med W (Winter). Viskositeten er beskrevet på oljekannen med to tall og en bokstav feks.: 5w-30.  Dette betyr at oljens konsistens endrer seg fra det første til det andre tallet ettersom temperaturen på motoren stiger, samtidig som smøreevnen bevares.

Jo lavere det første tallet er jo mer tyntflytende er oljen i kald tilstand. Dette letter starten ved lave temperaturer uten at det skal gå utover smøreevnen.

Vi tilbyr også:

Se alle

EU-kontroll

Medlem 1095,-

Ikke-medlem 1295,-

Finn ledig tid

NAF Ekspress

Medlem 1790,-

Ikke-medlem 2290,-

Finn ledig tid

NAF Garantiutløpstest

Medlem 2390,-

Ikke-medlem 2990,-

Finn ledig tid