Elbilnyhetene som gir deg mest vinterrekkevidde for pengene

I vinterens store elbiltest – El Prix – var det med 29 biler. Tesla Model S kjørte lengst, men det er ikke den som gir mest rekkevidde for pengene.


MG MG4 i El prix
MG MG4 kjørte lengst for pengene i vinterens El Prix. © NAF

Når vi regnet ut hvor mye du betaler per kilometer rekkevidde basert på bilprisen og resultatene fra El Prix, endrer resultatlisten seg betydelig. På topp ti-listen kommer flere rimelige biler.

  • I vinterens test kjørte rimelige MG MG4 338 kilometer. Bilen koster 335.813 kroner, prisen per kjørte kilometer er dermed 994 kroner.
  • Rekkeviddetesten viser at mange av budsjettbilene gir deg god valuta for pengene. På topp ti-listen er det flere rimelige biler som JAC e-JS4, BYD Atto3 og Maxus Euniq6, i tillegg til de tre MG-ene som topper lista.
  • I motsatt ende av skalaen kom de dyre bilene, med BMW i7 xDrive60 som den klart dyreste: 4.428 kroner per kilometer.
  • Hele åtte av de ti bilene som gir mest rekkevidde for pengene koster under 500.000 kroner.

Siden momsfritaket for elbiler er fjernet på den delen av kjøpesummen som overstiger 500.000 kroner, er det en magisk prisgrense for mange som nå vurderer å kjøpe elbil.

Slik er utregningene gjort

Utregningene er gjort på bakgrunn av elbilene som var med i NAF og Motors store elbiltest vinteren 2023. Det er prisen for selve testmodellen og den faktiske vinterrekkevidden målt i testen 1. februar som er brukt for å gjøre utregningene.

Blant de elbilene som var med på vinterens test er gjennomsnittsprisen per kjørte kilometer 1.832 kroner.

Publisert: 7. mars 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Nils Sødal,

Les også


Fant du det du lette etter?