Denne kinesiske bilen bytter batteriet langs veien selv

Nå lanseres det kinesiske bilmerket NIO i Norge, og du kan abonnere på batteriet! Kjører du tom, svinger du innom en batteribyttestasjon.


Du kan leie batteriet i stedet for å eie det

Tesla prøvde det, men la planene på is. Kinesiske NIO har flere års erfaring med nettopp batteribytte langs veien, og vil prøve seg i Norge. Bilen kjører seg selv på plass, og på få minutter har bilen fått et nytt og oppladet batteri.

Vil denne spektakulære tjenesten være aktuell for norske kunder, og deg? Vil du leie batteriet i stedet for å eie det? Vi har besøkt NIOs like spektakulære showroom sentralt plassert ved Stortinget i Karl Johans gate i Oslo, og Norgessjef Marius Hayler og ansvarlig for lading og infrastruktur, Espen Byrjall, forklarer NIOs spennende planer for Norge.

Dette er Elbilpodden

Hva må jeg vite når jeg skal kjøpe elbil? Hvorfor er lading så vanskelig? Hvilke elbiler kommer de neste månedene, og hvor lang rekkevidde har de? Hva skjer med avgiftspolitikken?

Elbilpodden er en podcast om elbil fra NAF.

Hvordan abonnerer jeg på Elbilpodden?

PC/ Mac: Hvis du trykker på knappen «Follow» i det lille avspillingsvinduet rett over, får du opp en QR-kode du kan scanne med mobiltelefonen din. Deretter velger du bare ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Mobil: Trykk + i det lille avspillingsvinduet, og velg deretter ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Du kan også abonnere på Elbilpodden i Spotify her, eller i iTunes her. Du finner også Elbilpodden på Youtube i egen spilleliste og selvsagt her på nettsidene til NAF.

Gi oss tips og tilbakemeldinger!

Har du forslag til aktuelle temaer eller gjester i studio? Vil du gi oss ros eller ris? Ikke nøl med å ta kontakt! Sjekk ut NAF Elbil på Facebook og send oss en melding på Messenger.


Publisert: 25. oktober 2021

Sist oppdatert: 12. desember 2023

Anette Berve,

Fant du det du lette etter?