Derfor forsinker mangel på databrikker de nye elbilene

Covid 19 har bremset produksjonen av små databrikker som finnes i alt fra vaskemaskiner til videokameraer. Det rammer også elbilproduksjonen hardt.


Pandemien har bremset databrikker

Redaktør Peter Raaum og journalist Øivind Monn-Iversen i Motor forteller i denne episoden om de store problemene med mangel på små databrikker som rammer bilprodusentene hardt. Bilene blir rett og slett ikke ferdige i tide på grunn av mangelen på disse små, men viktige komponentene.

Motor har også prøvekjørt nye BMW iX; bilen med den oppsiktsvekkende grillen, og vi snakker om produsenten Nio som vil forsøke seg på å selge elbiler uten batterier og batteribytte-avtaler.

Dette er Elbilpodden

Elbilpodden er en podcast om elbil fra NAF, og programlederne Anette Berve og Harald Wisløff har aktuelle gjester i studio hver 14. dag. Her skal vi besvare både det du lurer på og det du ikke visste!

Hvordan abonnerer jeg på Elbilpodden?

PC/ Mac: Hvis du trykker på knappen «Follow» i det lille avspillingsvinduet rett over, får du opp en QR-kode du kan scanne med mobiltelefonen din. Deretter velger du bare ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Mobil: Trykk + i det lille avspillingsvinduet, og velg deretter ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Du kan også abonnere på Elbilpodden i Spotify her, eller i iTunes her. Du finner også Elbilpodden på Youtube i egen spilleliste og selvsagt her på nettsidene til NAF.

Gi oss tips og tilbakemeldinger!

Har du forslag til aktuelle temaer eller gjester i studio? Vil du gi oss ros eller ris? Ikke nøl med å ta kontakt! Sjekk ut NAF Elbil på Facebook og send oss en melding på Messenger.

Publisert: 27. september 2021

Sist oppdatert: 30. november 2023

Anette Berve,

Fant du det du lette etter?