Derfor mangler det elbil-mekanikere

Utdanningen av mekanikere henger ikke med i tiden. Caspar Hille har laget en «skolebil» slik at elevene kan forstå hvordan en elbil er bygget opp.


Mangel på mekanikere

Yrkesfagutdanningen i Norge henger etter på elbil. Det fører til at mekanikerne som utdannes ikke får tilstrekkelig utdanning innen elbil. Noe som igjen kan bety at det tar tid å få verkstedtime når bilen din skal på service.

Caspar Hille i firmaet Autotec har tatt skjeen i egne hender. Han har laget en forenklet elbil der alle komponenter er synlige, slik at elevene kan forstå hvordan en elbil er konstruert. «Skolebilen» er også kjørbar.

– En bilmekaniker som kan elbil og har systemforståelse kan velge jobber fra øverste hylle, påpeker Caspar Hille.

I denne episoden forteller han også om sin 1968-modell Mini pickup, som han har bygget om til en elbil!

Dette er Elbilpodden

Hva må jeg vite når jeg skal kjøpe elbil? Hvorfor er lading så vanskelig? Hvilke elbiler kommer de neste månedene, og hvor lang rekkevidde har de? Hva skjer med avgiftspolitikken?

Elbilpodden er en podcast om elbil fra NAF, og programlederne Anette Berve og Harald Wisløff har aktuelle gjester i studio hver 14. dag. Her skal vi besvare både det du lurer på og det du ikke visste!

Hvordan abonnerer jeg på Elbilpodden?

PC/ Mac: Hvis du trykker på knappen «Follow» i det lille avspillingsvinduet rett over, får du opp en QR-kode du kan scanne med mobiltelefonen din. Deretter velger du bare ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Mobil: Trykk + i det lille avspillingsvinduet, og velg deretter ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Du kan også abonnere på Elbilpodden i Spotify her, eller i iTunes her. Du finner også Elbilpodden på Youtube i egen spilleliste og selvsagt her på nettsidene til NAF.

Gi oss tips og tilbakemeldinger!

Har du forslag til aktuelle temaer eller gjester i studio? Vil du gi oss ros eller ris? Ikke nøl med å ta kontakt! Sjekk ut NAF Elbil på Facebook og send oss en melding på Messenger.

Publisert: 8. november 2021

Sist oppdatert: 30. november 2023

Anette Berve,

Fant du det du lette etter?