Er kinesiske elbiler gode nok for Norge?

BYD, Xpeng og NIO. Merker vi aldri har hørt om før, men som vil ta Europa og Norge. Og en prat om Mercedes EQS og EQB med Motor-journalist Øivind Monn-Iversen.


Kunne du tenkt deg elbil fra Kina?

Ingen ville tenkt at det fantes kinesiske biler på norske veier for bare få år siden. Nå ruller helelektriske nyheter med fremmede navn inn i landet, og journalist Øivind Monn-Iversen har prøvekjørt flere av dem. Hva er forskjellen på NIO, BYD og Xpeng, og er dette familiebiler som er gode nok for deg og norske forhold? Hør Øivinds dom!

Motor har også prøvekjørt Mercedes EQB og EQS, KIA EV6 og den litt sportslige og minimalistiske Cupra Born.

Dette er Elbilpodden

Hva må jeg vite når jeg skal kjøpe elbil? Hvorfor er lading så vanskelig? Hvilke elbiler kommer de neste månedene, og hvor lang rekkevidde har de? Hva skjer med avgiftspolitikken?

Elbilpodden er en podcast om elbil fra NAF, og programlederne Anette Berve og Harald Wisløff har aktuelle gjester i studio hver 14. dag. Her skal vi besvare både det du lurer på og det du ikke visste!

Hvordan abonnerer jeg på Elbilpodden?

PC/ Mac: Hvis du trykker på knappen «Follow» i det lille avspillingsvinduet rett over, får du opp en QR-kode du kan scanne med mobiltelefonen din. Deretter velger du bare ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Mobil: Trykk + i det lille avspillingsvinduet, og velg deretter ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Du kan også abonnere på Elbilpodden i Spotify her, eller i iTunes her. Du finner også Elbilpodden på Youtube i egen spilleliste og selvsagt her på nettsidene til NAF.

Gi oss tips og tilbakemeldinger!

Har du forslag til aktuelle temaer eller gjester i studio? Vil du gi oss ros eller ris? Ikke nøl med å ta kontakt! Sjekk ut NAF Elbil på Facebook og send oss en melding på Messenger.

Publisert: 22. november 2021

Sist oppdatert: 30. november 2023

Marlene Engan Aasen,

Fant du det du lette etter?