Mer innfører kilowatttime-pris

Mer gjør det enklere å sammenligne pris på lading. Ladeoperatøren innfører kilowattime-pris på sine ladestasjoner så raskt de bare klarer.


- I Norge ser vi at flere nå går over til kilowattimepris på lading, og det vil også vi gjøre så raskt vi bare klarer.

Det avslører Kristoffer Thoner, konsernsjef i Mer Group i NAFs podcast Elbilpodden.

-Det var en god grunn til at minuttpris ble innført i sin tid, da folk ikke hadde ladekultur. Det er ikke lenger et problem. Nå er et fint tidspunkt for å få på plass en mer forståelig ladeprosess, legger han til.

NAF jubler

NAF har lenge kjempet for å fjerne minuttpris på hurtigladestasjonene. Den nye standarden bør være at man betaler for den strømmen man faktisk får.

- Dette er en god nyhet for norske forbrukere! Dette gjør det lettere å sammenligne pris på lading, jubler Thor Egil Braadland, myndighetskontakt i NAF, og legger til:

- Med elbilen er kilowattimen den nye literen. Da er det veldig rart at en del ladeoperatører fortsatt tar betalt for tiden du står og lader. For at prisene skal bli sammenlignbare bør strømmen de selger være prisen per kilowattime.

Hva prisen per kilowatt-time blir er ennå ikke kjent.

Dette koster hurtig- og lynlading hos alle ladeoperatørene.

Kortbetaling og erfaringer utenlands

I denne episoden av Elbilpodden snakker Kristoffer Thoner i Mer om hvilke erfaringer de har gjort seg i utlandet. Vi tar også diskusjonen om kortbetaling, Autocharge og roaming.

Konsernsjef Kristoffer Thoner snakker om innføringen av kilowattime-pris på sine ladestasjoner.
Kristoffer Thoner avslører at ladeoperatøren vil gjøre lading enklere, og innfører kilowattimepris. © NAF

Dette er Elbilpodden

Hva må jeg vite når jeg skal kjøpe elbil? Hvorfor er lading så vanskelig? Hvilke elbiler kommer de neste månedene, og hvor lang rekkevidde har de? Hva skjer med avgiftspolitikken?

Elbilpodden er en podcast om elbil fra NAF, og programlederne Anette Berve og Harald Wisløff har aktuelle gjester i studio hver 14. dag. Her skal vi besvare både det du lurer på og det du ikke visste!

Hvordan abonnerer jeg på Elbilpodden?

PC/ Mac: Hvis du trykker på knappen «Follow» i det lille avspillingsvinduet rett over, får du opp en QR-kode du kan scanne med mobiltelefonen din. Deretter velger du bare ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Mobil: Trykk + i det lille avspillingsvinduet, og velg deretter ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Du kan også abonnere på Elbilpodden i Spotify her, eller i iTunes her. Du finner også Elbilpodden på Youtube i egen spilleliste og selvsagt her på nettsidene til NAF.

Gi oss tips og tilbakemeldinger!

Har du forslag til aktuelle temaer eller gjester i studio? Vil du gi oss ros eller ris? Ikke nøl med å ta kontakt! Sjekk ut NAF Elbil på Facebook og send oss en melding på Messenger.

Publisert: 19. april 2022

Sist oppdatert: 30. november 2023


Fant du det du lette etter?