NAF-test av hjemmeladere, derfor faller noen gjennom

NAF har testet ti populære ladebokser til hjemmebruk. Men noen av dem faller tvers gjennom. I tillegg er installasjonen like viktig som selve ladeboksen. Våre eksperter feller dommen!


Kort fortalt om ladebokstesten

  • NAF har vurdert og sammenlignet 10 av elbilladerne på det norske markedet.
  • En fagjury har grundig undersøkt sikkerhet, dokumentasjon, funksjonalitet, montering og brukervennlighet.
  • Prisen spenner fra rett over 2 000 kroner til 10 000 kroner.

Hvilken ladeboks skal jeg kjøpe?

Kan jeg kjøpe billig ladeboks på nett eller varehus og få den installert etterpå? Hva slags regler gjelder for ladebokser? Hva kreves av strømmen i huset mitt, og hva kreves av elektrikeren?

Kjøp av ladeboks og installasjon er ikke nødvendigvis se rett frem som man skulle tro. NAF har testet ti populære ladebokser, og hele testen kan du lese her.

Krevende krav og standarder

I denne episoden av Elbilpodden snakker NAFs ladeekspert Jan Tore Gjøby og NAFs elbilekspert Anette Berve om testen, og hvorfor noen av ladeboksene faktisk falt tvers gjennom. Vi snakker også om det litt spesielle strømnettet i Norge, som gjør at det ikke er så enkelt å forholde seg til krav og standarder.

Anette og Jan Tore kommer også med noen tips til deg som skal installere hjemmelader.

Dette er Elbilpodden

Elbilpodden er en podcast om elbil fra NAF, og programlederne Anette Berve og Harald Wisløff har aktuelle gjester i studio hver 14. dag. Her skal vi besvare både det du lurer på og det du ikke visste!

Hvordan abonnerer jeg på Elbilpodden?

PC/ Mac: Hvis du trykker på knappen «Follow» i det lille avspillingsvinduet rett over, får du opp en QR-kode du kan scanne med mobiltelefonen din. Deretter velger du bare ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Mobil: Trykk + i det lille avspillingsvinduet, og velg deretter ønsket podcast-app du vil ha Elbilpodden i.

Du kan også abonnere på Elbilpodden i Spotify her, eller i iTunes her. Du finner også Elbilpodden på Youtube i egen spilleliste og selvsagt her på nettsidene til NAF.

Gi oss tips og tilbakemeldinger!

Har du forslag til aktuelle temaer eller gjester i studio? Vil du gi oss ros eller ris? Ikke nøl med å ta kontakt! Sjekk ut NAF Elbil på Facebook og send oss en melding på Messenger.

Publisert: 9. mai 2022

Anette Berve og Harald Wisløff,

Les også


Fant du det du lette etter?